Ærøs flag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det rigtige Ærø flag
Den forkerte fane, med 9 Striber

Ærøs flag er et uofficielt lokalflag for Ærø, som er trefarvet i tre striber – guldgul, søgrøn og livfarve (den røde farve). Flaget ses ofte ved siden af Dannebrog.

Fanen blev antagelig skabt mellem 1622 og 1633 af hertug Hans den Yngres ældste søn hertug Christian af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Ærø, som arvede Ærø ved faderens død i 1622. Hertug Christian er den eneste af Ærøs hertuger, hvis hertugdømme omfattede hele Ærø. Ved sin død efterlod han sig fanen på herregården Graasten, der lå ved Drejet på vejen til Marstal. Boet blev efter hans død i juni måned 1633 omhyggeligt og nøjagtigt registreret og beskrevet. Fra disse detaljerede beskrivelser kendes landsfanen. Fanens mål var efter omregning til nutidens mål, næsten kvadratisk (2,81 m i højden og 2,87 m i bredden). Fanen var trefarvet i ni striber – guldgul, søgrøn og livfarve (den røde farve).

Der findes et flag på Ærø, som før denne nye historiske udredning blev foretaget, blev kaldt det eneste flag fra Ærø, nu bliver den betragtet som Ærøs flag Det er en trikolore med farverne gul, grøn og rød, der har samme udseende som Litauens flag [1][2]

Af andre regionale flag, som benyttes i Danmark, er der Bornholms flag og Vendsyssels flag.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]