Økonom

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Økonom (videnskab))
Denne artikel omhandler økonom som uddannelse eller profession. Opslagsordet har også en anden betydning, se økonom (amatør).

Betegnelsen økonom (af græsk: oikonomos, egl.: "husholder") dækker over flere forskellige uddannelser og flere forskellige job.

Betegnelsen økonom anvendes om dem der arbejder med økonomiske opgaver og har en faglig eller videnskabelig uddannelse i faget.

Økonomer er uddannet på universitet eller handelshøjskole. På universitet som bachelor, kandidat (cand.polit. / cand.oecon. / cand.scient.oecon.), Ph.D. eller Dr. og på handelshøjskole som Ph.D. eller Dr..

Uddannelserne i økonomi berører som regel hele fagets område, men universitetsuddannelserne lægger traditionelt mest vægt på området nationaløkonomi, mens handelshøjskolerne prioriterer de fag, der vedrører virksomhedsøkonomi (driftsøkonomi). Universitetsuddannelserne i driftsøkonomi har typisk et lidt større teoretisk indslag end de tilsvarende på handelshøjskolerne, som måske er lidt mere orienterede mod den direkte praktiske anvendelighed.

I Danmark er akademisk uddannede økonomer ofte medlem af Djøf eller FOA[kilde mangler].

Se også[redigér | rediger kildetekst]

JobSpire
Denne artikel om et job eller en stillingsbetegnelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.