ICarly (sæson 1)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra 1. sæson af iCarly)
iCarly
Sæson 1
Afsnit 25 (Se liste)
Land USA USA
Sprog Engelsk
Visning
Originalvisning 8. september 200725. juli 2008
Dansk netværk Tidligere DR Ramasjang, nu DR1
Kronologi
← Forrige
Næste →
2
Hovedartikel: ICarly.

Den første sæson af iCarly vist på Nickelodeon fra 8. september 2007 til 25. juli 2008. Sæsonen introducerer Carly Shay ( Miranda Cosgrove ), Sam Puckett (Jennette McCurdy) og Freddie Benson (Nathan Kress).


Produktion[redigér | rediger kildetekst]

Serien blev skabt og primært produceret af Dan Schneider , der har skabt mange andre shows for netværket. Showet er produceret af Schneider Bakery og Nickelodeon Productions . Serien er filmet på Nickelodeon On Sunset Studios i Hollywood, Californien . Temasangen "Leave it all to me" er skrevet af Michael Corcoran og er udført af Miranda Cosgrove . Sæsonen begyndte produktionen i januar 2007.[1]

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Rolle Skuespiller
Carly Shay Miranda Cosgrove
Sam Puckett Jennette McCurdy
Freddie Benson Nathan Kress
Spencer Shay Jerry Trainor
Lewbert Jeremy Rowley
Nevel Papperman Reed Alexander
Mrs. Benson Mary Scheer
Gibby Noah Munck

Andre medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Rolle Skuespiller
Ms. Francine Briggs Mindy Sterling
Politibetjent Carl Christopher Michael
Jake Austin Butler
Carlys bedstefar Greg Mullavy
Valerie Carly Bondar
Principal Franklin Tim Russ
Mandy Aria Wallace
Harry Joyner Oliver Muirhead
Jonas Aaron Alber
Mr. Howard David St. James
Kriminel ekspident Curtis Armstrong
Producer David Starzyk
Amber Tate Rachel G. Fox
Shannon Annamarie Kenoyer
Miss Ackerman Jessica Makinson

Episoder[redigér | rediger kildetekst]

Nr. i
serie
Nr. i
sæson
Titel Instrueret af Skrevet af Første sendedag Produktions
kode
Antal seere i USA
(millioner)
11 "iPilotSteve HoeferDan Schneider8. september 20071014.1[2]

Carly Shay bliver anklaget for at have indsat Ms. Francince Briggs' hoved på kroppen af et næsehorn, selvom det faktisk var hendes bedsteven, Sam Puckett, der gjorde det. Som straf skal Carly og Sam være dommere til skolens talentshowsauditions. Freddie Bensen, som er vild med Carly, men som ikke kan lide Sam, tager hans tekniske udstyr med for at videooptage prøverne. De får lavet auditionerne og udvælger, hvem de vil have med i talentshowet. Ms. Briggs afviser alle, men inspirerer dem til at lave deres eget webshow kaldet "iCarly".

Første optræden med Carly, Sam, Freddie, Spencer, Ms. Briggs, Inspektor Franklin og Wesley. 
22 "iWant More Viewers" Adam WeissmanSteve Holland & Steven Molaro8. september 20071033.9[2]
Freddie Spencer, Carly, og Sam alle konkurrerer om at se, hvem der kan trække flere seere til iCarly, med taberen skulle røre Lewberts vorte. Carly og Sam laver et skilt til at holde op uden foran vinduet ved studierne for Seattle Beat, men regnen ødelægger det. Freddie og Spencer bygger et elektronisk skilt til at sætte op ved en motorvej. 
33 "iLike Jake" Adam WeissmanDan Schneider16. september 20071133.5[3]

En skotsk danser inspirerer Carly, Sam og Freddie at vise danseklip på iCarly. Deres fans sende masser af videoklip. Nogle er kedelige, men Carly og Sam falder straks for en fantastisk danser. De har senere drømme om at danse. En drøm er at alle danser i skolens korridor, en anden drøm er Sam danser til Ms.Briggs sækkepiber til eftersidningen, Freddie drømmer om at danse for at imponere Carly i en Michael Jackson lignende-måde, og Carly drømmer om at danse med mange drenge i smoking i hendes tomme stue. Spencer har den samme drøm som Carly i sidste ende.

Dette er Gibbys første optræden som gæstestjerne. Han er senere en hovedperson fra sæson 4 og frem. 

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "DanWarp: iCarly: Second Season? Third Season? Huh?!?". Danwarp.blogspot.com. 1. september 2009. Arkiveret fra originalen 2. marts 2012. Hentet 22. januar 2012.
  2. ^ a b "Nielsen Top 20 Cable TV Show Ratings, Sept 3–9 – Ratings | TVbytheNumbers". Tvbythenumbers.zap2it.com. 12. september 2007. Arkiveret fra originalen 7. april 2012. Hentet 22. januar 2012.
  3. ^ "Nielsen Top 20 Cable TV Show Ratings, Sept 17–23 - Ratings | TVbytheNumbers". Tvbythenumbers.zap2it.com. 25. september 2007. Arkiveret fra originalen 26. juni 2012. Hentet 11. juni 2012.