APM Terminals

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
APM Terminals
APM Terminals i Portsmouth, Virginia.
Virksomhedsinformation
Selskabsform Privat
Branche Container terminaler
Havnedrift
Grundlagt 2001
Hovedsæde Holland Haag
Virksom i
Global
Nøglepersoner Morten H. Engelstoft (CEO)
Slogan Lifting Global Trade
Regnskab
Omsætning 4.2 mia. dollar (2010)
Organisation
Antal ansatte
24.000 (2011)
Ejer A.P. Møller - Mærsk Rediger på Wikidata
Moderselskab A.P. Møller - Mærsk Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
APMTerminals.com
OpenCorporates nl/27303900 Rediger på Wikidata

APM Terminals er et internationalt firma der opererer og ejer container- og havneterminaler i hele verden. Selskabet har hovedsæde i den hollandske by Haag, og er 100% ejet af det danske konsortium A.P. Møller-Mærsk.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Virksomhedens historie indenfor operation af havneterminaler går tilbage til 1950'erne, hvor Maersk Line var begyndt at håndtere gods på havnekajerne. I 1958 åbnede rederiet sin første havneterminal, da de på havnen i Brooklyn, New York etablerede de første faciliteter til at håndtere almindeligt gods og fragt. I 1975 etablerede Maersk den første dedikerede cointainerterminal i New York og New Jersey, da de indtog et stort område ved kaj 51 ved Port Elizabeth, New Jersey.

APM Terminals blev etableret som en selvstændigt selskab under A.P. Møller-Mærsk i 2001 og fik hovedsæde i Maersks hovedkontor på Esplanaden i København. I 2004 flyttede APM Terminals sit hovedkvarter til den hollandske regeringsby Haag. I januar 2012 leverede APM Terminals ydelser til mere end 60 rederier fra faciliteter i 63 havne, samt 189 landbaserede lagre og kontorer i 61 lande på 5 kontinenter.[1]

APM Terminals har gennem det seneste årti opkøbt et stort antal mindre containeroperatører over hele verden, herunder især i Østeuropa, Kina og Latinamerika.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ APM Terminals. "Our global network" (engelsk). Arkiveret fra originalen 28. december 2017. Hentet 7. december 2016.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]