Aage Wallencrona Wallin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Aage Wallin)
Aage Wallencrona Wallin
Født 2. juni 1965 (58 år)
Nationalitet Norge Norsk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Bokser, pædagog Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Aage Wallencrona Wallin (født 2. juni 1965) er en norsk adjunkt og tidligere norsk mester i boksning.

Musik[redigér | rediger kildetekst]

Han er søn af den kendte violinist Aage Wallin (19141996). Han spillede fiolin fra han var 2 ½ år til var 12 år. Han optrådte første gang i tv da han var 3 år gammel, og to gange som 5-årig hos Erik Bye. Han studerede senere obo hos Brynjar Hoff og Bjarne Lian i Oslo, samt hos Klas Sjöblom og Prof. Ole Henrik Dahl i København. Han var medlem af Byens Blæserkvintet, København i en årrække.

Sport[redigér | rediger kildetekst]

Wallin var aktiv bokser og norgemester i perioden 1980–1985. Han boksede i mange internationale turneringer og landskampe for så vel Norge som Danmark [1]. Wallin er uddannet fra Norges Idrettshøgskole (1989) og Danmarks Højskole for Legemsøvelser (Institut for Idræt) (1994) og har Spes. Ped. fra Universitetet i Oslo. Han var i 1994 med til at starte Idrætsskolen for Udviklingshæmmede i København.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Hvem er hvem i norsk idrett", Berit Skirstad, Red. Universitetsforlaget 1986
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
BokserSpire
Denne biografi om en norsk bokser er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump