Ålbæk Bugt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Aalbæk Bugt)
Ålbæk bugt (Nordjylland)
Ålbæk bugt
Ålbæk bugt
Ålbæk bugts beliggenhed

Ålbæk Bugt er en bugt på det nordlige Vendsyssels østkyst, og strækker sig fra Skagen i nord, godt 30 km mod syd til Hirsholmene og Frederikshavn. Bugten indgår i Kattegat, og benyttedes meget som ankerplads før mødet med vestenvinden i Skagerrak ved Skagen, men bruges nu også som omladningsplads af olietankere fra Rusland [1].

Langs kysten i denne bugt strækker sig 3 parallelle sandrev, af hvilke det yderste er 2-300 meter fra land, og på hvilke der kun findes fra 2 til 4 meter vand. Udenfor disse rev er der imidlertid overalt god ankergrund i bugten, der giver en sikker ankerplads ved vestlige og sydvestlige vinde. I denne bugt findes de såkaldte fladstrandske østersbanker, hvor der i midten af 1800-tallet årligt blev skrabet omtrent 200.000 østers. [2]

På landsiden er der en del sommerhusområder, og havnene i Ålbæk og Strandby.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Olieomladning i Ålbæk Bugt". Arkiveret fra originalen 6. oktober 2007. Hentet 1. maj 2009.
  2. ^ Stefan Ankjær: Geografisk-statistisk Haandbog
Skagen FyrSpire
Denne artikel om geografi i Frederikshavn Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Denne artikel om lokaliteten Ålbæk Bugt kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 57°36′N 10°29′Ø / 57.600°N 10.483°Ø / 57.600; 10.483