Aalborg Universitet Esbjerg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Aalborg Universitet Esbjerg (AAUE) er organisatorisk en afdeling (institut) under Aalborg Universitet, men er geografisk lokaliseret i Esbjerg. Instituttets officielle navn er "Esbjerg Tekniske Institut", tidligere "Institut for Kemi og Anvendt Ingeniørvidenskab".

AAUE har p.t. (22. maj 2002) ca. 500 studerende og uddanner primært ingeniører, men tilbyder også en række nicheuddannelser såsom fiskeriteknologi, samt en overbygning til datamatikeruddannelsen (bachelor of science i softwarekonstruktion).

Aalborg Universitet Esbjerg er skabt ved en fusion i 1995, mellem det daværende Ingeniørhøjskolen Esbjerg og Aalborg Universitet. Siden fusionen er antallet af elever steget støt, og der har været behov for udvidelser af de fysiske rammer i flere etaper.

Især har en massiv satsningen på informationsteknologi, med oprettelsen af en afdeling for software- og medieteknologi (Department of Software and Media Technology), samt uddannelser der er skræddersyet til olie- og offshore-branchen i Nordsøen tiltrukket mange studerende.

Studenterorganisationen på AAUE hedder DSR-SE, og studenterbaren "Smuthullet".

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55° 29′ 29,65″ N, 8° 26′ 50,38″ Ø