Adam Brody

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Adam Brody
Personlig information
Født Adam Jared Brody Rediger på Wikidata
15. december 1979 (44 år) Rediger på Wikidata
San Diego, Californien, USA Rediger på Wikidata
Nationalitet USA Amerikansk
Bopæl Los Angeles Rediger på Wikidata
Religion Jødedom Rediger på Wikidata
Ægtefælle Leighton Meester (fra 2014) Rediger på Wikidata
Uddannelses­sted MiraCosta College, Scripps Ranch High School Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, manuskriptforfatter, filmproducent, skuespiller, musiker Rediger på Wikidata
Roller Seth Cohen
Nomineringer og priser
Nomineringer Teen Choice Award for Choice TV Actor Drama (2004, 2005, 2006) Rediger på Wikidata
Udmærkelser Teen Choice Award for Choice TV Actor Drama (2004, 2005, 2006) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Adam Jared Brody (født 15. december 1979) er en amerikansk skuespiller, bedst kendt for rollen som Seth Cohen i tv-serien The O.C.. Adam Brody blev født og opvoksede i San Diego, Californien. Han er den ældste søn af jødisk-amerikanske forældre, og har to yngre tvillingebrødre. I sine unge dage brugte han det meste af sin fritid på at surfe.

Efter han havde færdiggjort high school, flyttede han i 1999 til Hollywood, hvor han hurtigt kom i forbindelse med en manager og en dramalærer. Han arbejdede det første år i en Blockbusterbutik, mens han gik til auditions.

Brody fik en række mindre roller i forskellige tv-serier, men hans store gennembrud kom med rollen som den morsomme, men kejtede Seth Cohen i tv-serien The O.C.. Med ét fik han stor succes, og blev hurtigt et ungdomsidol. Siden har han haft en rolle i Mr. & Mrs. Smith med Brad Pitt og Angelina Jolie i hovedrollerne. Personligt har han tidligere dannet par med medskuespillerinden Rachel Bilson, der også spiller hans kæreste i The O.C.. Han har også medvirket i In the land of women som er en drama. Hans kollegaere i filmen var Kristen Stewart og Meg Ryan.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi