Agnes Obel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Agnes Obel
Agnes-obel-1315691380.jpg
Information
Fødenavn Agnes Caroline Thaarup Obel
Født 28. oktober 1980 (33 år)
Oprindelse Danmark
Genre(r) Folk
Beskæftigelse Singer-songwriter
Instrument(er) Vokal
Flygel
Pladeselskab PIAS Recordings
Hjemmeside agnesobel.com

Agnes Caroline Thaarup Obel (født 28. oktober 1980)[1] bedre kendt som Agnes Obel, er en dansk singer-songwriter.[2][3][4]

Agnes Obel udgav sit debutalbum, Philharmonics den 4. oktober 2010 i Danmark. Albummet er også udkommet i en række andre europæiske lande som Frankrig, Holland og Tyskland. I Danmark har albummet ligget #1 flere uger i træk i 2011, samt modtaget fem-dobbelt platin for 100.000 solgte eksemplarer.[5] Philharmonics har desuden ligget i top 10 på hitlisterne i Belgien (Vallonien), Frankrig og Holland. I Danmark var Philharmonics det tredje mest solgte album i 2011.[6] Albummet blev endvidere tildelt prisen European Border Breakers Awards for 2012. D. 30. september 2013 udkom Obels andet album "Aventine"

Privat bor Agnes Obel i Neukölln-bydelen i Berlin med sin kæreste.[7]

Tidlige liv[redigér | redigér wikikode]

Agnes Obel er født Agnes Caroline Thaarup Obel i 1980 i København. Hun kommer fra en musikalsk familie og lærte at spille klaver i en meget ung alder. Hendes mor plejede at spille Bartók og Chopin på klaver. I løbet af hendes barndom fandt Agnes Obel inspiration i Jan Johanssons musik. Johanssons sange, Europæiske folkemelodier i en jazzet stil, har haft stor indflydelse på hendes egen musik.

Hun gik i skole i Det frie gymnasium.

Riverside, Agnes Obels hit fra albummet Philharmonics, er blevet spillet i den amerikanske tv-serie Grey's Anatomy i den tredje episode af sæson syv, samt i ABC-serien Revenge sæson 1 episode 4.

I en alder af 7 år spillede hun i et band, hvor hun sang og spillede basguitar. Gruppen spillede til en festival og indspillede endda nogle sange. Hun havde en lille rolle i Thomas Vinterbergs kortfilm Drengen der gik baglæns fra 1995.

Senere, og med hjælp fra den danske musiker og producer Elton Theander, stiftede hun det københavnske band Sohio. Obel debuterede som solosanger med sit første album Philharmonics i 2010. Hun skriver, spiller, synger og producerer alt sit materiale selv.

Hun er inspireret af kunstnere som Roy Orbison, Joni Mitchell, PJ Harvey, Claude Debussy, Maurice Ravel og Erik Satie.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Sanger Stub
Denne sangerartikel er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi