Amager Strandpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Amager Strandpark

Koordinater: 55° 39′ 30,46″ N, 12° 38′ 27,8″ Ø Amager Strandpark (tidligere Amager Strand) blev grundlagt i 1934 og ligger på øen Amager. Den strækker sig fra Badeanstalten Helgoland i nord til Kastrup Fort og Tiøren i syd. Amager Strand er den strand som ligger nærmest Københavns centrum, og den benyttes da også af mange københavnere foruden amagerkanere.

Siden sommeren 2004 har stranden gennemgået store forandringer da den er ved at blive bygget om til en riviera/strandpark (inspireret af Køge Bugt Strandpark). Projektet involverer skabelsen af en stor, kunstig ø ud for den gamle kystlinje så der skabes en lagune. Den officielle åbningsdato var 18. august 2005 (åbningsfestival 18.-21. august). Allerede fra medio juni 2005 har der dog været ansat livreddere idet dele af den nye strand har kunnet benyttes i nogen tid. Den nye strandpark er 4,6 kilometer lang.

Lige syd for Amager Strand ligger Tiøren og Femøren, med grønne plæner og træer. Femøren lægger om sommeren ofte græs til udendørs rockkoncerter arrangeret af blandt andre Musikforeningen 5-Øren.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]