Annette Heick

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Annette Vollmer Heick (født 12. november 1971Frederiksberg) er en dansk tv-vært, journalist, sangerinde og tegnefilmsdubber. Hun er datter af de to kendte entertainere Keld og Hilda Heick.

Sammen med sin mand, Jesper Vollmer, har hun sønnerne Eliot og Storm. De bor i Skåne i Sverige[1].

Heick indledte sin karriere som journalist i 1987B.T., og fortsatte derfra til Se og Hør, hvor hun var frem til 1996. I 2001-02 var hun desuden skribent på Ekstra Bladet. Som sanger fik hun i 1988 et hit med "Du skælder mig hele tiden ud" sammen med Tommy Seebach. I oktober 2005 udsendte hun sit debut-album, Right Time på sit eget pladeselskab. Hun har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix flere gange, måske bedst husket fra 2007 med sangen "Copenhagen Airport".

Som tv-vært har hun arbejdet på både DR og TV 2, samt TvDanmark, hvor hun på sidstnævnte fik sit gennembrud i 2002 med den japanske figur Ushi Heiku. I 2012 var hun vært på programmet Haps! Du er fanget, som sendte anden sæson i sommeren 2013.

Annette Heick har endvidere arbejdet som tegnefilmsdubber. Hun lægger bl.a. stemme til Andersine And i Hos Mickey, Douglas i Lloyd i rummet, Prinsesse Atta i Pixar-filmen Græs-rødderne, Porschen Sally i Biler, Shego i serien Kim Possible, Sandy Egern i SvampeBob Firkant og Yvonne i Olsen-banden på de bonede gulve.

I Det Ny Teaters opsætning af musicalen Wicked spillede hun rollen som Glinda.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. Hilda Heick: Lov ikke en hel legetøjsbutik, hvis du kun kan levere en brandbil | Netavisen Pio, hentet 2013-12-13.

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]


Sanger Stub
Denne sangerartikel er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi