Asbjørn Riis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Asbjørn Riis (født 28. juli 1957 i Nykøbing Mors) er en dansker entertainer. Asbjørn har opført shows som Wrestling Show for Børn i alle aldre og Stærkmands show hvor publikum prøver kræfter imod Bjørnen på markeder, etc, i Danmark og er stadig aktiv.

Asbjørn Riis blev kendt i Danmark, da han udfyldte værtsrollen i tv-programmet "Bjørns Wrestling" på dansk TV3 i starten af 1990'erne, hvor han optrådte som Bjørn og bar en bandana på hovedet, som hans spejlbillede, wrestleren Hulk Hogan. Programmets mission var at give den danske ungdom interesse for den type sæbeoperaprægede sportsunderholdning, der blev gjort populær i USA af Vince McMahon, ejeren af wrestling organisationen World Wrestling Federation (WWF) i starten af 1980'erne, og World Championship Wrestling (WCW) i 1990'erne. I tv-programmet blev Asbjørn Riis kendt for sine udråb, når han kommenterende wrestlingkampene "YEAAAAH!", "Fy for pyffer - Lige til en Hovedpine nr. 135" og "U-BEHAGELIG!".

Asbjørn Riis er eftersigende blevet trænet som Pro Wrestler i USA og blev trænet på Wrestling school of Hard Knocks - San Bernadino Californien af Bill Anderson og Jesse Fernandez 1990 - 92 samt WCW Powerplant 1995 - Atlanta Georgia, der sættes dog ofte spørgsmåltegn ved om dette er korrekt

Asbjørn Riis har medvirket i over 100 tv programmer og tv-serier, såsom Robinson Ekspeditionen, Fangerne på Fortet, Cosmos Chaos og Børnebussen.

Asbjørn Riis har spillet roller i fem film – bl.a. den amerikanske spillefilm Den 13. kriger hvori han spillede viking, sammen med mange andre skandinaver.

Cool Comics® produceede for Asbjørn Riis et tegneseriehæfte kaldet Kodenavn Bjørn, hvori Riis optræder som superhelt.

I 2006 medvirkede han i humoristiske tv-reklamer for Tuborg Squash og Kohberg Rugbrøds reklame

Asbjørn Riis driver i dag Bjørns Wrestling og Træningscenter på Mors.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]