Asbjørn Riis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Asbjørn Riis (født 28. juli 1957 i Nykøbing Mors) er en dansker "wrestler". Asbjørn har opført shows på markeder, etc, i Danmark og er stadig aktiv.

Asbjørn Riis blev kendt i Danmark, da han udfyldte værtsrollen i tv-programmet "Bjørns Wrestling" på dansk TV3 i starten af 1990'erne, hvor han optrådte som Bjørn og bar en bandana på hovedet, som hans spejlbillede, wrestleren Hulk Hogan. Programmets mission var at give den danske ungdom interesse for den type sæbeoperaprægede sportsunderholdning, der blev gjort populær i USA af Vince McMahon, ejeren af wrestlingorganisationen World Wrestling Federation (WWF) i starten af 1980'erne, og World Championship Wrestling (WCW) i 1990'erne. I tv-programmet blev Asbjørn Riis kendt for sine udråb, når han kommenterende wrestlingkampene "YEAAAAH!", "Fy for en pyfon en ubehaglig type" og "U-BEHAGELIGT!".

Asbjørn Riis har medvirket i tv-serier, såsom Robinson Ekspeditionen, Fangerne på Fortet, Cosmos Chaos og Børnebussen. Asbjørn Riis har spillet små roller i fem film – bl.a. den amerikanske spillefilm Den 13. kriger hvori han spillede viking, sammen med mange andre skandinaver.

Cool Comics® (nu Vang Creative) producerede i 2002 i samarbejde med Asbjørn Riis et tegneseriehæfte kaldet Kodenavn Bjørn, hvori Riis optræder som superhelt.

I 2006 medvirkede han i humoristiske tv-reklamer for Tuborg Squash.

Asbjørn Riis driver i dag Bjørns Wrestling og Træningscenter på Mors.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]