Asnæs Boldklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Asnæs Boldklub
Klubdetaljer
Fulde navn Asnæs Boldklub
Kaldenavn(e) AB1910
Grundlagt 1910
Hjemmebane Asnæs Stadion
Kapacitet (0 sæder)
Formand Peter Stenbring
Cheftræner Tom Jensen & Martin Andersen
Liga  Serie 4
Andet
CVR-nummer 31853613
Websted asnaesboldklub.dk
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane

Asnæs Boldklub (forkortet, Asnæs BK, AB1910) er en dansk fodboldklub, der blev grundlagt i 1910. Klubben, der er hjemmehørende i den nordvestsjællandske by Asnæs (Odsherred Kommune), er medlem af DBU SJÆLLAND og har 150 medlemmer (pr. april 2017).[1]

Klubbens senior mandskab afvikler deres hjemmebanekampe på Asnæs Stadion. 1.Holdet spiller i Serie 4 og Serie 5. I 2023 har ungdommen vokset sig større, så der nu er ca. 100 ungdomsspillere.

Klubbens historie[redigér | rediger kildetekst]

I 1980'erne etablerede klubben et overbygningssamarbejde på seniorplan med Fårevejle Boldklub under navnet Dragsholm Boldklub. Klubbens individuelle ungdomshold forblev intakte i de respektive klubber. I 2003 afbrød klubberne imidlertid samarbejdet og gik tilbage til hver sin klub.

Christian Poulsen spillede i sin ungdom i klubben og blev klubbens første landsholdsspiller. I Christian Poulsens første år som professionel fodboldspiller fik klubben kompensation for at have uddannet ham og fik derigennem sikret en god økonomi i klubben.[1] En anden af klubbens tidligere spillere, Steen Lindberg, har spillet i både Kjøbenhavns Boldklub og Lyngby Boldklub.

Klubben kunne i 2010 fejre sit 100-års-jubilæum.

Efter at have gennemgået en revolutionering af spillertruppen fra perioden 2009-2012, består seniorafdelingen i dag primært af tidligere ungdomsspillere i Asnæs Boldklub.

I efteråret 2012 påbegyndte Asnæs Boldklub anlæg af en kunstgræsbane, som nu pryder Asnæs Stadion ved siden af den normale opvisningsbane. Kunstgræsbanen er primært finansieret gennem klubbens egenkapital.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Jan B. Jensen (april 2007). "Fra ble-holdet til landsholdet" (PDF). Sjællandsk Fodbold, Sjællands Boldspil-Union. s. 21, 23 og 25. Arkiveret fra originalen (PDF) 9. juni 2007.

Ekstern kilde/henvisning[redigér | rediger kildetekst]