August Behrends

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
August Behrends
Født 24. juni 1821 Rediger på Wikidata
Odense, Danmark Rediger på Wikidata
Død 17. august 1904 (83 år) Rediger på Wikidata
Odense, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Det Kongelige Danske Kunstakademi Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kunstmaler Rediger på Wikidata
Genre Portræt Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

August Frederik Behrends (24. juni 1821 i Odense17. august 1904 sammesteds) var en dansk maler.

Han var søn af skræddermester Joachim Frederik Behrends (1784-1865) og Frederikke Amalie født Stockmann (1796-1838). Han kom efter sin konfirmation til København med understøttelse af prins Christian Frederik, som dengang var Fyns guvernør og besøgte Kunstakademiets skoler i København (1836-44) og var blandt de af dets elever, som deltog i udsmykningen af Thorvaldsens Museum. Tillige udstillede han 1841-44 nogle tegnede portrætter. Efter en mindre rejse i Tyskland nedsatte han sig i 1848 i Odense som dekorationsmaler og giftede sig 21. oktober 1853 i Odense med Regine Christence Caroline Lehn (25. april 1829 smst. - 27. februar 1909 smst.), datter af bødkermester Rasmus Christensen Lehn (1794-1857) og Dorothea født Holst (1796-1864). Han var i en lang årrække lærer ved Odense Tekniske Skole.

Et eksempel på Behrends kunst er dette maleri af Margrethe Clausdatter Bager, gift med Odense-købmanden Oluf Bager.

I Odense har han blandt andet tegnet de vigtigste af byens kunstneriske minder til Museet for de antikvariske Mindesmærker, således den udskårne altertavle i Vor Frue Kirke (af Claus Berg), altertavlen i Sankt Knuds Kirke m.m. En akvarel af det ahlefeldske kapel i Sankt Knuds Kirke var udstillet 1872. En selvstændig komposition, De svenske regimenters mod­tagelse på Torvet i Odense i akvarel, udført 1848, er nu i Fyns Kunstmuseum. Til Vejle Rådhus har han malet et portræt af kong Hans efter ligstenen i Sankt Knuds Kirke. Desuden har han malet en del portrætter, fx til Lahns Stiftelse i Odense, til Sanderumgård og flere steder. Efter restaureringen udførte han udsmykningen af Sankt Knuds Kirke efter Georg Hilkers udkast og modtog som anerkendelse Fortjenstmedaljen i guld (1875). Denne dekoration er nu overkalket, og de fleste af hans øvrige udsmykninger i Odense er også gået tabt.

Han har også malet og tegnet Søllerød Sø og Kerteminde Kirke (Johannes Larsen Museet). Han var tidligere repræsenteret i Johan Hansens store samling.

Han er begravet i Odense.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]