Baronessen fra benzintanken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Baronessen fra benzintanken
[[Image:|250px|]]
Originaltitel '
Dansk titel {{{dansk titel}}}
Genre
Instrueret af Annelise Reenberg
Produceret af John Olsen
Manuskript af Peer Guldbrandsen
John Olsen
Annelise Reenberg
Baseret på {{{original}}}
Medvirkende Ghita Nørby
Dirch Passer
Ove Sprogøe
Maria Garland
Musik af Sven Gyldmark
Fotografering Ole Lytken
Klip {{{klipper}}}
Filmstudie {{{studie}}}
Distributør Saga Studio
Udgivelsesdato 5. september 1960
Censur Alle Tilladt for alle
Længde 122 minutter
Land Danmark
Priser
Sprog Dansk
Budget
Indtjening {{{indtjening}}}
Efterfulgte '
Fortsættes i '
på IMDb
scope.dk
på danskefilm.dk
på danskfilmogtv.dk
Hjemmeside {{{hjemmeside}}}
DVD {{{DVD}}}
VHS {{{VHS}}}
Blu-ray {{{Blu-ray}}}

Baronessen fra benzintanken er en dansk film fra 1960, instrueret af Annelise Reenberg efter et manuskript af Peer Guldbrandsen og John Olsen. I 2007 blev den opsat som musical på herregården Borreby.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Filmen starter med Baron von Rosensteens begravelse. Da Rosensteen er uden arvinger, står det gamle Rosensteen Slot til at skulle arves af familien Rabenfeldt. Højesteretssagfører Berg (Emil Hass Christensen) opsøger Enkebaronessen (Maria Garland) om et dokument man har fundet blandt hendes søn, den afdøde barons, papirer. Det viser sig, at baronen havde et barn uden for ægteskabet med en ikke-adelig kvinde.

Enkebaronessen og Højesteretssagføreren beslutter sig for at finde barnet, idet at en arving til slottet i så fald ville være fundet. Barnet viser sig at være pigen Anne Tofte (Ghita Nørby), som arbejder hos sin onkel Lars Tofte(Ove Sprogøe) og hans kollega (Dirch Passer), Hans Høy, på en benzintank. De overtaler Anne til at bo hos baronessen et stykke tid, hvilket hun ikke er meget for. Enken prøver at lære Anne at være en fin dame, frem for den drengede værkstedsmekaniker som hendes onkel havde opdraget hende til.

Anne føler sig meget malplaceret og har ingen at snakke med, bortset fra slottets spøgelse (Karin Nellemose). Samtidigt prøver Rabenfeldterne at skille sig af med hende, nemlig ved at brænde baronens brev. Spøgelset ønsker ikke at slottet skal falde i Rabenfeldternes hænder, og lokker en lettere beruset Hans Høy til at finde Annes fødselspapirer.

Rabenfeldterne prøver også at få Anne til at gifte sig med Henning Rabenfeldt (Henrik Wiehe), men hun vælger i sidste øjeblik, med spøgelsets hjælp, at gifte sig med Hans Høy i stedet.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Musical-versionen[redigér | redigér wikikode]

Den 28. juni 2007 fik musicalversionen af "Baronessen fra Benzintanken" premiere på Borreby Herreborg. Manuskriptet er skrevet af Jacob Morild og musikken af Morten Wedendahl

Medvirkende:

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Dansk Stub
Denne artikel om en dansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film