Benedicte Federspiel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Benedicte Federspiel
Født 4. august 1941 (82 år) Rediger på Wikidata
Ægtefælle Børge Dahl Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Københavns Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Benedicte Federspiel (født 4. august 1941) er en dansk jurist, chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, og tidligere direktør sammesteds.

Federspiel blev cand.jur. fra Københavns Universitet i 1966 og arbejdede derefter ved Danmarks ambassade i London og ved Danmarks generalkonsulat i New York City inden hun i 1970 kom til Forbrugerrådet, som hun i perioden 1983 - 2000 var direktør for. Hun forlod direktørposten i 2000 efter en rapport om arbejdsmiljøet. [1] Hun har en række tillidshverv relateret til forbrugerforhold i Danmark og i udlandet.

Hun er bl.a. medlem af DS Standardiseringspolitisk Forum og DS Forbrugerkomiteen, Indsamlingsnævnet, Følgegruppe for Retsplejerådet samt Forum for fair og bæredygtig handelspolitik. I udlandet sidder hun bl.a. i ANEC Steering Committe fra 1994[2], BEUC Enforcement Steering Group, den Europæiske bestyrelse for Transatlantic Consumer Dialogue (TACD) fra 1997, Det Økonomiske og Sociale Udvalg (først udpeget i 1973), DG Trade Civil Society Forum[3]

Hun er gift med tidligere højesteretspræsident Børge Dahl.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ 40 år i morgen: Forbrugernes vagthund Politiken 26. marts 2006
  2. ^ https://www.kvinfo.dk/side/634/action/2/vis/68/
  3. ^ https://taenk.dk/om-os/eu
Artiklen om Benedicte Federspiel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.