Bjarne Krogh-Pedersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bjarne Krogh-Pedersen

Personlig information
Født 13. november 1951 (72 år)
Viborg
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Fagforeningsperson Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Forsvarskonference på Kastellet i København. Fra v.: MF Jens Chr. Lund, MF Holger K. Nielsen, journalist Paula Larrain og daværende formand for SK Bjarne Krogh-Pedersen.
Skuespillerne Iben Hjejle og Bjarne Krogh-Pedersen ved premieren på 3. sæson af Dicte.

Bjarne Krogh-Pedersen (født 13. november 1951 i Viborg) var i perioden juni 2007 til august 2011 formand for Søværnets Konstabelforening, som var fagforening for konstabelgruppen i det danske søværn. Han har modtaget Hæderstegnet for god tjeneste ved Søetaten. Han er uddannet elektriker og startede sin karriere i søværnet som skibselektriker.

Bjarne Krogh-Pedersen var frem til sin pensionering i efteråret 2016 hovedbestyrelsesmedlem i Min A-kasse, der er en tværfaglig A-kasse med ca 90.000 medlemmer (2017).

Han har været fagligt aktiv siden 1977, hvor han blev valgt som tillidsmand for konstablerne på Inspektionsskibet Beskytteren. Han har gennem årene haft tillids- og bestyrelsesposter i bl.a. Centralforeningen for Stampersonel, AOF, Socialdemokratiet m.fl. Det var mens han var formand for AOF i Frederikshavn at Krogh-Pedersen tog initiativ til at der blev åbnet for etableringen af Bangsbo Fort som museum i et samarbejde med Bangsbo Museum og søværnet.[1]

Bjarne Krogh-Pedersen var, samtidig med sit formandsskab for Søværnets Konstabelforening, tillige ansvarshavende redaktør på fagbladet SKnyt.

Krogh-Pedersen er gift og bor i Haldbjerg syd for Frederikshavn. Han var frem til sommeren 2021 formand for den lokale Grundejerforening og var i en årrække valgt som repræsentant for Haldbjerg-Vangen området i Frederikshavn Kommunes Distriktsudvalg.

Øvrigt[redigér | rediger kildetekst]

Bjarne Krogh-Pedersen har gennem årene skrevet en række tekster til lokale revyer og har ofte selv optrådt med disse. Han har også været anvendt som TV-skuespiller i danske serier, så som Norskov og Dicte[2][3].

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ ISBN 978-87-995690-2-1 - Peter Bandholm & Erik S. Christensens "Ud ad Søndergade - før og nu", Bind 1, side 18
  2. ^ Bjarne Krogh-Pedersen på IMDb
  3. ^ Bjarne Krogh-Pedersen i Dicte 3 i Filmdatabasen


Links[redigér | rediger kildetekst]