Britta Thomsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Britta Thomsen

Britta Thomsen (født 23. januar 1954 i Aalborg) er medlem af Europa-Parlamentet, valgt for Socialdemokraterne. I parlamentet er hun medlem af Udvalget for Industri, Forskning og Energi og er også medlem af Udvalget for Kvinders Rettigheder og Ligestilling samt suppleant i Udvalget for Sikkerhed og Forsvar.

Britta Thomsen er cand.mag. i historie og portugisisk med sidefag i spansk fra Aarhus Universitet. Hun har tillige læst ved Lissabon Universitet. Hun har arbejdet som konsulent i HK fra 1994-2000 og har fra 2001 drevet sit eget konsulentfirma, Facilitate, som arbejder med arbejdsmarkedsforhold på europæisk plan.

I Socialdemokratiet har hun været med i det udvalg, der udarbejdede partiets principprogram i 2000. Fra 2000-2004 var Britta Thomsen medlem af Socialdemokraternes hovedbestyrelse. Hun blev valgt til Europa-Parlamentet ved valget i 2004 og genvalgt i 2009.

2. juni 2009 blev Britta Thomsen sammen med Morten Løkkegaard kåret til Danmarks mest sexede EU-kandidater af foreningen Sex & Samfund. Kåringen havde ikke noget med kandidaternes udseende eller hverv at gøre, men udelukkende om kandidaternes holdninger til seksuel sundhed og rettigheder i Europa [1].

14. oktober 2010 modtog Britta Thomsen Europas Kvinders Pris [2] for sit store arbejde med at sikre ligestilling og bekæmpe menneskehandel i Europa.

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Dansk Stub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker