Bruce Bennett

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Fra forfilmen til The Treasure of the Sierra Madre (1948)

Bruce Bennett (19. maj 190624. februar 2007) var en amerikansk skuespiller, der ikke mindst var kendt som Tarzan-skuespiller under sit fødenavn Herman Brix.

Herman Brix var som ung mand en dygtig sportsmand inden for blandt andet amerikansk fodbold og kuglestød. Tarzan-bøgernes forfatter Edgar Rice Burroughs var producent på nogle af Tarzan-filmene og valgte selv Brix som en bedre Tarzan end Johnny Weismüller, da Brix med et intelligent og samtidig atletisk udseende svarede præcis til forfatterens egen opfattelse af sin figur. Det blev kun til en enkelt film samt en serie i denne rolle for Brix, der fortsatte med at spille i andre film.

Imidlertid følte han sig fastlåst i Tarzan-rollen, da han oftest fik roller, der mindede om denne. I forbindelse med en filmpause forårsaget af indkaldelse til militæret ved starten af 2. verdenskrig tog han derfor navnet Bruce Bennett, og det gav ham nye typer af roller. Blandt hans mest kendte film i de følgende år er Mildred Pierce (i samspil med bl.a. Joan Crawford) samt Sahara og Tre mand søger guld (begge med blandt andet Humphrey Bogart).

Fra 1950'erne og fremad spillede Bennett færre og mindre betydningsfulde roller, og han skabte sig i stedet en succesrig karriere som ejendomsmægler.