Bruger:Amjaabc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jeg har desværre igen nedsat aktivitetsniveau på grund af helbredsmæssige problemer.


Babel
Wikipedia Administrator.svg Denne bruger er administrator på den danske Wikipedia. (verificer)
da Denne bruger har dansk som modersmål.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
sv-2 Denna användare har kunskaper på mellannivå i svenska.
no-2 Denne brukeren har god kjennskap til norsk.
nn-1 Denne brukaren har grunnleggjande kunnskapar i norsk (nynorsk).
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
Commons-logo.svg Denne bruger har en brugersideWikimedia Commons.
Brugere efter sprog

Mit navn er Arne Møller Jensen, aktiv på Wikipedia siden marts 2006. Jeg er af årgang 1960 og har brede interesser inden for f.eks. historie, kultur (ikke mindst film, litteratur og musik), sport samt it (som jeg er uddannet i).

Indsatsområder[redigér | redigér wikikode]

Mit arbejde på Wikipedia:

 • Ugens artikel: Jeg har i lang tid været næsten alene om at gennemføre det ugentlige valg på WP:UAN. Det sker, jeg ikke når det søndag aften, men så når jeg det en af de følgende dage - eller en anden bruger klarer det i stedet.
 • Sportsportalen: Som stort set ene person forsøger jeg at skabe lidt afveksling på Portal:Sport. Det drejer sig om opdatering af månedens artikel og foto, kalender og nyheder.
 • Aktuelle begivenheder: Jeg bidrager jævnligt med opdateringer af de forsidens nyheder (med kopi til årets begivenheder) og dødsfald samt ikke mindst sportsnyheder på Portal:Sport (det sidste er jeg næsten alene om...)
 • Administrator-tilgangen: Som administrator på Wikipedia foretager jeg ofte såkaldte patruljeringer af ændringer, især fra anonyme brugere. Det sker af og til, at sådanne patruljeringer giver mig anledning til ændringer i artikler.
 • Præsentation af nye artikler: Jeg sørger med jævne mellemrum for at opdatere Wikipedia:Vidste du at..., der er med på forsiden. Det giver lidt indblik i, hvilke nye artikler der opstår.
 • 'Tilfældig artikel': Hvis jeg støder på en artikel, der fanger interessen, og som mangler noget, så finder jeg på at slå til.
 • GibraltarpediA - et internationalt projekt i lighed med MonmouthpediA (se nedenfor), hvor jeg oversætter artikler til dansk og deltager i konkurrencen. Har stoppet min deltagelse efter at det er kommet frem, at der tilsyneladende er kommerciel udnyttelse af arbejdet. Så kan jeg sagtens finde andre steder at lægge min energi.

Tidligere områder[redigér | redigér wikikode]

Artikler med udmærkelser, som jeg har bidraget væsentligt til, findes her.

Administratorrollen[redigér | redigér wikikode]

Som administrator definerer jeg min rolle som:

 • Vejleder: Rigtig mange personer har efterhånden stiftet bekendtskab med Wikipedia, og en del bliver (som jeg!) bidt af det, så de bidrager med mange gode ændringer og tilføjelser. Men især nybegyndere har ofte svært ved at forstå konceptet og kommer til at lave ting, der af andre efterfølgende bliver lavet om (herunder af administratorer, der fjerner rettelser). Det er vigtigt, at disse nybegyndere ikke skræmmes væk, men i stedet får vejledning, der giver dem mod på at fortsætte.
 • Systematiker: En lang række artikler har samme karakter, og nytten af dem for læsere vil efter min mening være større, hvis de fremstår ensartet. Brugen af faktabokse, skabeloner og kategorier er nogle af de vigtigste virkemidler her, og mange nye artikler mangler disse, så tilføjelse af disse elementer kan gøre artiklerne bedre.
 • Oprydder: Åbenheden i Wikipedia er også dens svaghed, for utrolig mange personer finder tilsyneladende morskab ved at lave hærværk herinde. Det har ofte et barnligt præg, lige som grafitti har i den virkelige verden. Heldigvis er det nemmere at fjerne griseriet her, og det deltager jeg aktivt i. Bemærk dog, at tvivl stort set altid kommer anklagede til gode (Antag god tro).

Som administrator hader jeg at blive taget til indtægt for den samlede administrator-gruppe. Vi er lige som alle andre individuelle, men fælles for os er, at vi har en hel del erfaring herinde, og at vores mål i alle tilfælde er en fortsat stigende kvalitet i Wikipedia. Nogle af os er hurtigere end andre til at gå i diskussion (ind imellem skænderier) med andre brugere, det gider jeg generelt ikke spilde min tid på.

Skriv læsbart![redigér | redigér wikikode]

En af mine aversioner er artikler, der fremstår i telegramstil. Jeg vil gerne opfordre alle til at anvende noget så banalt som substantiver og verber flest mulige steder. En del artikler er genereret udefra, og de kan på den baggrund have denne telegramstil. Det gælder for eksempel artiklerne om folketingspolitikerne samt danske skuespillere (i hvert fald dem, der ikke er manuelt tilrettet senere). Den type artikler må man i et vist omfang bære over med, men jeg mener, at de skal rettes til efterhånden, da de med deres tilstedeværelse kan virke som eksempler for nyskrevne artikler.

Aktuelt arbejde[redigér | redigér wikikode]

Følgende områder arbejder jeg med i større eller mindre omfang (prioriteret liste):

Tidligere arbejde[redigér | redigér wikikode]

 • Yes check.svg Gjort Album med Joni Mitchell, som er en af mine favoritmusikere. Ærgerligt, at album-covers normalt blokeres af ophavsret på da-wiki.
 • Prag og Dublin: Disse artikler har jeg (i al beskedhed) hovedansvaret for, at de har nået GA-niveau, men der er stadig en del afpundsning og vedligeholdelse.
 • Kategori:Artikler der bør formateres: Har meldt mig til at håndtere artikler startende med de sidste ni bogstaver i alfabetet.
 • Paverækken: Jeg har oversat en lang række af de tidlige paver og har intentioner om at fortsætte. Målet er naturligvis at få artikler for samtlige paver.
 • Portal:Sport: Jeg var i lang tid hovedansvarlig for denne portal, og jeg søgte først og fremmest at holde styr på nyheder samt at få valgt månedens artikel og billede. Jeg er dog kørt lidt træt i dette, og så vidt jeg kan se, er stafetten ikke overtaget af andre.
 • Wikipedia:Skuespiller infoboks: Orwell123's udmærkede initiativ med at få sat infobokse mm. på artikler om skuespillere og instruktører.

Skulderklap[redigér | redigér wikikode]

Der er forskellige brugere, der har været så venlige at give mig et lille skulderklap.

English summary[redigér | redigér wikikode]

My name is Arne Møller Jensen. I was born in 1960 and my interests include history, culture (especially film, literature and music), sports and computing (my education and business).

I am primarily active in Danish Wikipedia (being administrator), but occasionally I contribute in English Wikipedia and Commons as well. Please, see my short English presentation here: Amjaabc (en).

Dette er en Wikipediabrugerside • This is a Wikipedia user page
Dette er ikke en encyklopædisk artikel. Hvis du finder denne side noget andet sted end på Wikipedia, så er det en spejlet side. Vær opmærksom på, at den side kan være forældet, og at brugeren med denne brugerside ikke nødvendigvis har nogen personlig tilknytning til andre steder end Wikipedia selv. Originalsiden findes på nedenstående adresse.

This is not an encyclopedia article. If you find this page on any site other than Wikipedia, you are viewing a mirror site. Be aware that the page may be outdated and that the user to whom this page belongs may have no personal affiliation with any site other than Wikipedia itself. The original page is located at the below mentioned address.

http://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:Amjaabc

Wikimedia Foundation