Bruger:Architectonics

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Om navnet[redigér | rediger kildetekst]

Manden bag navnet Architectonics

Architectonics er en sammenføjning af to engelske begreber: architect (Dansk: arkitekt af græsk αρχιτεκτων arkhitekton = bygmester) og tectonics (Dansk: Kontinentaldrift af græsk τεκτων tekton = bygningshåndværker) - navnet afspejler således en forkærlighed til design og arkitektur der ryster jorden i sin grundvold og samtidig flytter de gængse normer og grænser.

I filosofien er ordet architectonics er også en betegnelse for den videnskabelige systematisering af viden, og blev først brugt af Aristoteles til at beskrive politik med.

I arkitekturen bruges det ofte til at beskrive kunsten og videnskaben af byggeri og konstruktion.

Bruges også ved en specifik arkitektonisk stil, hvor konstruktive bygningselementer og deres funktion vises på ydersiden af bygningen. Et eksempel af sådan et byggeri er The Dancing House i Prag, tegnet af arkitekten Frank Gehry.

Om manden[redigér | rediger kildetekst]

Bag navnet Architectonics befinder sig en mand, som er født d. 26. februar 1962 og opvokset i Holland, men har dog boet i Danmark siden 1980.

Manden kan beskrives ved hjælp af en række betegnelser, som han selv tager mere eller mindre seriøst, alt afhængig hvor seriøst man ser på betegnelsen!

Personlighed[redigér | rediger kildetekst]

MBTI personlighedstesten afslører at han er INTP'er, også kaldet Arkitekten i beskrivelsen. MBTI personlighedstesten er baseret på tidligere forsøg af Carl Gustav Jung til at sammenfatte personligheder i faste rammer og videreudviklet af Meyer og Briggs. Jung brugte bl.a. begreberne extrovert og introvert. MBTI testen anvendes ofte af virksomheder ved ansættelser af nye ansatte i nøglepositioner.

Arkitekten i MBTI beskrivelsen, er introspektiv, pragmatisk, informativ og opmærksom. Videnskabeligt systematisering af al viden, eller architectonics, er højt udviklet hos dem. De er enorm nysgerrig og ser verdenen som noget der skal forstås. Deres primære interesse er at slå fast hvordan tingene er struktureret, bygget, eller konfigureret. De er designere af teoretiske systemer og nye teknologier. Re-arrangering af omverdenen til at passe til deres design er et fjernt mål for dem.

Af alle type-varianter er de de mest logiske og verbalt præcise. I afslappede samtaler, gør de tit de andre deltagere opmærksom på de fejl de laver. I seriøse diskussioner giver deres evne til at skelne mellem forskelle, uoverensstemmelser, modsigelser og fejlagtige argumenter en enorm fordel. I logiske debatter, kan de være tilintetgørende.

Af alle type-varianter har de den største evne til at koncentrere sig. De foretrækker at arbejde stille og alene for dem selv og kan udelukke andre mennesker hvis de er fokuseret på deres analyser. Dette, sammen med det faktum at de ofte er genert, gør det svært for andre til at lære dem at kende. I deres sociale samspil er de mere interesseret i at informere andre over det de har lært en at vejlede de andres handlinger.

Akkreditiver eller andre former for autoritet gør intet indtryk på dem. Rimelig logiske og samenhængende redegørelser er de eneste ting der kan overbevise dem. De værdsætter intelligens højt og de kan være utålmodig med mennesker som har ringere evner end de selv har. De opfatter dem selv som en af de få individer som evner at definere målene et samfund bør nå og kæmper ofte for at finde den mest efficiente måde at opnå deres mål på. Denne synsvinkel kan få dem til virke arrogant for andre individer.

Arkitekten ligner mistænksom meget på en anden personlighedsbeskrivelse som populært kaldes Geek syndromet eller Ingeniør syndromet. Mere herom i et andet afsnit.

Aspergers syndrom[redigér | rediger kildetekst]

Dette afsnit om min personlige variant af Aspergers syndrom bliver oprettet inden længe... der er meget at fortælle... og det skulle gerne sideløbende opbygge wikisiden som omhandler emnet. stay tuned!

Der arbejdes på denne tekst i øjeblikket!
Vent venligst med at redigere den, eller kontakt den bruger som satte denne skabelon på siden. Med venlig hilsen Architectonics 21. jan 2009, 05:24 (CET)

Stjernetegn[redigér | rediger kildetekst]

Fødselsdatoen indikerer at manden er født i stjernetegnet Fiskene, karakteriseret ved at være fantasifulde og drømmende. De har en tendens til at leve mere i fantasien end i den virkelige verden. Det gør dem oftest til kreative, musiske mennesker. De kan være meget distræte.

Året manden er født i gør ham til en vand-tiger iflg. den kinesiske kalender. Også en Tiger karakteriseres ved at være kreative, musiske mennesker, men som også kan være ufleksibel, selv-centreret og tilbagetrukken. Tigere stoler på deres instinkt og er meget eftertænksomme.

Hjernen[redigér | rediger kildetekst]

Hjernen er en vidunderlig del af den menneskelig krop. Samtidig er hjernen også den mindst forståede del af den menneskelige anatomi! Manden bag navnet architectonics er, på godt og ondt i besiddelse af en forholdsvis sjælden udagve af slagsen, da en del velbeskreven funktioner findes samlet her.

HIQ[redigér | rediger kildetekst]

Intelligenskvotient kurve, farverne angiver en standardafvigelse, som regel angivet med SD-15.

Det nemmeste at forholde sig til og som er forholdsvis let at konstatere er personens IQ (Dansk: IK eller Intelligenskvotient). Der findes en del tests og testmetoder som er anerkendt verden over. Den seneste test aftaget hos denne mand er WAIS-III testen.

WAIS-III frembringer 2 separate tal der afspejler de to områder af inteligensen der testes for. Den verbale intelligens angives med VIQ og den performale intelligens som angives med PIQ. Tallene gengives i et samlede tal som angives med FSIQ eller Full Scale Intelligence Quotient. Typisk bruges for sidstnævnte kun betegnelsen IQ.

VIQ/PIQ/FSIQ kan angives på to måder: enten som tal på skalaen eller som percentil. Sidstnævnte gør det nemmere at samligne det med andre typer tests og behøver ikke at blive kompenseret med Flynn-effekten senere hen.

Mandens maksimale rå-score i point og percentiler fra WAIS-III testen er:

  • FSIQ: 132 (eller en percentil >98) - bestående af:
    • VIQ: 118 (eller en percentil >82)
    • PIQ: 146 (eller en percentil >99,7)

Diskrepensen mellem den ekstrem høje PIQ og den "kun lige over gennemsnittet" VIQ viser, at der her er tale om en kløft som strækker sig over næsten 2 standardafvigelser, hvilket tyder på et muligt psykisk handicap ofte beslægtet med en udviklingsforstyrelse.

Billedtænkning[redigér | rediger kildetekst]

Manden her anvender delvis billedtænkning i løsning af opgaver og problemer.

Hvad en billedtænker er eller gør er stadig til debat, men forskning har været foretaget in Holland, hvor billedtænkning kaldes for beelddenken. I særdelseshed er det Maria J. Krabbe Stichting som forsker på området. Forskerne har udviklet en metode til at opdage billedtænkerne bland de unge børn, ved at bruge et spil de kalder for verdensspillet (het wereldspel). Billedtænkere, som navnet indikerer, tænker i billeder, ikke på en lineær måde som bruger sprog, som normalt er associeret med tænkning. Naturligvis er dette en simplificering fordi kun en absolut billedtænker ville ikke være i stand til at anvende sprog.

Billedtænkere kommer frem til konklusioner på en intuitiv måde, uden sproglig redenering. I stedet for, manipulerer de med logiske/grafiske symboler i en ikke lineær måde; de ser svaret på problemet.

Billedtænkere er tit opfindere, arkitekter, ingeniører, videnskabsfolk/forskere eller matematikere.

Rumlig tænking[redigér | rediger kildetekst]

Rumlig tænking blablabla.... :-S

Der arbejdes på denne tekst i øjeblikket!
Vent venligst med at redigere den, eller kontakt den bruger som satte denne skabelon på siden. Med venlig hilsen Architectonics 21. jan 2009, 05:25 (CET)


--Architectonics 15. okt 2006 kl. 16:37 (CEST)

Huskeliste[redigér | rediger kildetekst]

Huskeliste for Bruger:Architectonics: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Autisme - oprydning, tydeliggørrelse, ICD-10 kriterier under F84 gruppen
  • ICD-10 - er simpelthen misvisende in F.XX nummereringen og aldeles ubrugeligt og ukomplet! (burde henvise til ICD!)


følge op på:

  • iChat
  • skabelon:kontakt


Diverse[redigér | rediger kildetekst]

Babel
daDenne bruger har dansk som modersmål
nlDeze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal
en-4This user can contribute with a near-native level of English
no-2Denne brukeren/brukaren har god kjennskap til norsk
sv-2Denna användare har kunskaper på mellannivå i svenska
de-2Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
fr-2Cet utilisateur peut contribuer avec un niveau intermédiaire en français.
la-1Hic usor simplici latinitate contribuere potest
Brugere efter sprog
Kontakt Architectonics?
Du kan kontakte Architectonics på følgende måder:
Du kan bruge Architectonics' diskussionsside.
Du kan kontakte Architectonics via MSNaspie [at] bo2.dk
Du kan kontakte Architectonics via AOL Instant Messenger/iChataspie.ichat [at] mac.com
Du kan kontakte Architectonics via Jabberaspie [at] jabber.dk
Du kan sende Architectonics e-mail


Dansker Jeg er dansker!