Bruger:Malene/Aktiviteter på Wikipedia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Malene
Status Administrator
Sted Randers
Brugernr. 23
Første redigering November 2002
Registreret siden Januar 2003
Administrator siden August 2003
Statistik
Ugens artikel 2
Featured pictures 12
Antal redigeringer 10.000+
Antal billeduploads 300+
Fortjenstmedaljer 2
Humlebi i solsikke
Landsvale
Ræv
Bølge
I honor you with the Silver Herring Award for your tireless cooperation on oceanography articles - Uwe Kils

Administration[redigér | rediger kildetekst]

Jeg deltager i patruljeringsarbejdet med den ny patruljeringsfunktion, der er blevet tilgængelig for administratorerne på den danske Wikipedia fra marts 2006. Hermed kan vi systematisk patruljere samtlige bidrag til Wikipedia. Vi er specielt opmærksomme på bidrag fra anonyme IP-adresser, da der oftest sker hærværk derfra.

Jeg bidrager med almindelige administrative opgaver f.eks. sletning af ordbogsopslag eller overførsel af samme til Wikiordbogen, genopretning af artikler efter hærværk, tildeling af kategorier til artikler, bearbejdelse af artikler, så de følger stilmanualen, opsamling af interwikilinks, tjek af eksterne links i artiklerne, mægling i konflikter osv.

Jeg var en af tovholderne på Dagens artikel, et initiativ vi den 12. september 2005 erstattede med initiativet Ugens artikel, hvor artiklerne nu gennemgår en udvælgelses-proces før de vises på forsiden. Jeg hjælper med opstilling og udvælgelse af månedens tema, der i juni 2005, som følge af indsatsen for færøerne, handlede om færøernes geografi. Herudover har jeg samlet emner omkring cellen, nordisk mytologi og Stenalder.

Jeg er/var en af duksene på Wikipedia, duksene fungerer i en rotationsordning med to aktive dukse pr. måned. Ordningen blev oprettet for at holde diverse tilbagevendende projekter opdaterede f.eks. ugens artikel, månedens tema og regelmæssige arkiveringer af f.eks. landsbybrønden og månedens aktuelle begivenheder på forsiden.

Pressekontakt[redigér | rediger kildetekst]

Jeg er pressekontakt for den danske Wikipedia og har i den forbindelse bidraget til udformningen, koordineringen og udsendelse af pressemeddelelser og er blevet interviewet flere gange - senest til en artikel om Wikipedia i Computerworld, oktober 2006. Jeg har for overskuelighedens skyld oprettet pressecenteret på Wikipedia, så det er nemmere at følge med i presseomtale og initiativer til pressemeddelelser på Wikipedia.

Fotografi og lyd[redigér | rediger kildetekst]

Jeg interesserer mig for fotografi og har doneret mange billeder til Wikipedia. De er listet i mit galleri, sammen med flere tegninger og illustrationer. Mine bidrag skal med tiden overføres til det nye fælles mediearkiv Commons - det er et stort arbejde, så det sker løbende. Jeg er som amatørfotograf stolt af at være med på siden for Commons ansigt udadtil her: Commons:Meet_our_photographers. På mit commons-galleri ligger også enkelte lydfiler jeg har bidraget med. Indtil nu er det kun blevet til dansk udtale af enkelte ord - jeg arbejder stadig på at lære programmet Audacity at kende.

Sociale aktiviteter[redigér | rediger kildetekst]

Jeg deltog i den danske Wikipedias første træf den 11. juni 2005 i Dragør. Vi mødtes med Jimmy Wales og havde nogle hyggelige timer, hvor løst og fast omkring Wikipedia blev vendt. Vi gentog succesen den 26. maj 2006, hvor 10 wikipedianere mødtes i Odense til endnu et hyggeligt træf med gåtur langs Odense Å ud til Fruens Bøge.

For kort tid siden fik jeg endelig taget mig sammen til at deltage i den danske Wikipedias irc-chat. Det er hyggeligt at kunne snakke sammen live med andre wikipedianere, mange problemer løses nemmere på denne måde og en helt ny social dimension bliver tilføjet arbejdet her - prøv det :-)

Portaler[redigér | rediger kildetekst]

Jeg har arbejdet med flere portaler på Wikipedia - senest med Sportsportalen. Ved portalen om Færøerne var det håbet at fokus på emnet ville hjælpe den færøske Wikipedia til flere aktive bidragsydere. Børn og ungeportalen på Wikipedia var jeg medstifter af - en ide vi på den danske Wikipedia har været først ude med. Det er mit håb at siderne derunder vil blomstre og hjælpe børn og unge med at finde informationer på Wikipedia - måske endda i forbindelse med undervisning på skolerne.

Skandinavisk samarbejde[redigér | rediger kildetekst]

Jeg har været involveret i det skandinaviske samarbejde på Skanwiki. Jeg har bl.a. i samarbejde med Anders Wegge Jakobsen været valgkoordinator og kontrollør på valg på den norske bokmåls-wikipedia og har som en del af det færøske projekt startet et Skanwikiprojekt omkring emnet.

Eksempler på almindelige encyklopediske bidrag[redigér | rediger kildetekst]

Jeg har deltaget i arbejdet med at få de danske dagsommerfugle på plads, i første omgang med mine egne og familiens foto og Michael Stoltzes superbog "Danske dagsommerfugle" som kilde til teksten. Brian Hansen har fået en aftale i hus om lov til at anvende mange gode sommerfuglefotos fra hjemmesiden Sommerfugle i Europa og Nordafrika, så projekt "danske dagsommerfugle" på Wikipedia tegner godt. I øjeblikket hviler sommerfugleprojektet dog, da jeg kørte lidt træt i dem - men jeg vender tilbage når lysten kommer igen :-)

Jeg har som almindelig bidragsyder bidraget med mange forskellige emner - f.eks. under den nordiske mytologi, rådyr, dådyr, Vadehavet, politikere i folketinget (2003), Mønsted kalkgruber, musvåge, Ladbyskibet, biernes sprog, Julius Cæsar, Corioliskraften, Skoleskibet Georg Stage, Scoville-skalaen, Bamse, fossil, en del ugler, øret, artikler under emnet jul osv osv...kik i brugerbidragene, de er vist sneget sig pænt op over de 8000 redigeringer nu :-) Jeg nusser også lidt med artikler indenfor forskellige emner, som jeg har fået snuppet billeder til - f.eks. Aggersborg, Fyrkat, Guldhornene, Solvognen, Grauballemanden, Gundestrupkarret og Urokse. Mange af artiklerne om danske dyr kommer fra min specialehjemmeside f.eks. guldsmeden og ålen. Disse artikler er skrevet af børn på folkeskolens 5. og 7. klassetrin. Et par artikler kommer fra min første hjemmeside Linnaeus (for den biologiske forening Linnaeus på Odense Universitet), f.eks. artiklen om Stævningsskov, kryptozoologi og Nessie.

Optælling af redigeringer siden jeg startede på Wikipedia

I øjeblikket er mine aktiviteter på Wikipedia stærkt nedsat, da jeg læser til meritlærer. Min tid her er derfor for det meste begrænset til om aftenen.

Mvh Malene Thyssen 19. dec 2007, 17:22 (CET)