Brugerdiskussion:85.156.69.78

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg har set, at du har lavet et par rettelser i artiklen "Litauisk (sprog)‎":

Din første redigeringen mangler kilder. Jeg er sikker på, at du har ret i, at der ikke er 3,5 million, der taler litauisk i Litauen, eftersom der kun er 3.244.000 indbyggere (anslået 2011) (se her).

Om det er 3 millioner eller 3,24 millioner, der taler litauisk, kan der findes kilder til, og hvis du retter, synes jeg det ville være en god idé at hitte kilder til oplysningerne på http://db1.stat.gov.lt/statbank.

Det ville være meget interessant om det er korrekt at kun 3 millioner ud af 3,24 millioner indbyggere i Litauen taler litauisk. Det betyder jo i princippet at næsten en kvart million indbyggere i ikke taler sproget, er du sikker på det?

Din anden rettelse er vist et eksempel på manglende undersøgelse:

  1. Det kort du har slettet fra artiklen bliver anvendt på følgende andre wikier:
    cs:Polsko-litevská válka
    en:Demographics of Lithuania
    en: Grand Duchy of Lithuania
    en:Ethnic history of the Vilnius region
    en:Lithuania proper
    en:Ethnographic Lithuania
    es:Gran Ducado de Lituania
    gd:Liotuànais
    gl:Lingua lituana
    hsb:Litawšćina
    lt:Lietuvių kalba
    lt:Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė
    lt:Lietuvių kalbos salos
    pnb:لتھوانی
    ru:Великое княжество Литовское
    uk:Велике князівство Литовське
    zh:立陶宛大公国
    zh:立陶宛本部
  2. Der er oplyst kilde til kortet, den var ganske vist ikke oplyst på da:wiki, men fremgår her: [1], hvor du kan se kilden under beskrivelse.

Eftersom så mange andre wikier benytter kortet, heriblandt lt:wiki, anser jeg det for overvejende sandsynligt, at kilden angivet på filen er dækkende. Jeg har derfor valgt at rulle denne redigering tilbage og gentaget kilden, som forfatteren allerede havde indsat ved kortet, i artiklen.

Jeg vil amode dig om, i fremtiden at undersøge fakta mere grundigt, inden du redigerer, og specielt vil jeg anmode dig om snarest, at oplyse din kilde til at næsten en kvart million indbyggere i Litauen ikke taler litauisk, ellers vil jeg ændre din redigering om et par dage! mvh Per (PerV) 23. dec 2011, 02:59 (CET)