Brugerdiskussion:Fa bene si

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Fa bene si! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 24. jan 2013, 16:09 (CET)

Tak for dit bidrag til Wikipedia. Desværre kan vi ikke tillade links direkte til fotos. Jeg har derfor rullet din tilføjelse tilbage. Hvis du gerne vil illustrere artiklen, så skal du bruge linket "Læg en fil op" (i venstre side) og følge anvisningerne. --IvarT (diskussion) 24. jan 2013, 21:28 (CET)

Det er meget almindeligt, at linke til eksternt materiale, både tekst og illustration. Jeg har set at der er nogle redaktører der forskelsbehandler imellem feks. link til tekster og link til foto. Det er kun tilladt at lægge materiale op, hvor man afskriver sig alle rettigheder, inklusiv at andre udnytter materialet kommercielt.Fa bene si (diskussion) 24. jan 2013, 22:46 (CET)

Reglerne om eksterne links er beskrevet her: WP:EH --IvarT (diskussion) 24. jan 2013, 23:23 (CET)

Selvbiografier og links til egne hjemmesider[rediger kildetekst]

Hejsa. Vær venligst obs på Wikipedia:Selvbiografier og Wikipedia:EH#Reklamer_og_interessekonflikter. Man skal ikke skrive om sig selv og umiddelbart mener jeg ikke at links til din hjemmeside bidrager som kilder. Du skal være velkommen til at lægge billeder op, som kan bruges til at illustrere artiklerne. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 19. feb 2013, 16:47 (CET)

Redigeringer[rediger kildetekst]

Hej Fa bene si

Jeg kan se, at du ved en række lejligheder tilbagefører ændringer, som andre brugere har foretaget i artikler, hvor du har bidraget. I et par tilfælde endog flere gange.

Generelt er det en god idé at acceptere, at Wikipedia bliver skrevet i et samarbejde mellem brugerne. Der er således ikke noget, der hedder "dine" artikler, ligesom der heller ikke er en særlig ret til egne bidrag. Når en række brugere justerer lidt i dine bidrag er det bl.a. fordi der en en række politikker og normer på Wikipedia. Du kan finde link til dem under "Wikipedias fem søjler" i boksen ovenfor. Disse politikker og normer har været drøftet indgående, og det er derfor fornuftigt at følge disse. Er du uenig med andre brugeres redigeringer, er det derfor en bedre idé at tage det op på diskussionssiden enten hos den bruger, som du er uenig med eller på selve artiklens diskussionsside. En tilbageførsel af andre brugeres redigeringer er i den situation uhensigtsmæssig og fører sjældent til noget fornuftigt. Pugilist (diskussion) 25. jul 2013, 14:30 (CEST)

hej Pugilist

Jeg er helt enig med dig om alt, jeg prøver kun at rette andres fejl, feks. wikipedia har en syntaks til, at henvise til artikler på andre sprog, hvis der ikke findes en dansk artikel om emnet. Syntaksen er brugt på wikipedia en million gange, og jeg har selv brugt den et utal.
Jeg håber meget andre brugere vil bidrage til de artikler jeg starter.Fa bene si (diskussion) 25. jul 2013, 16:10 (CEST)
Ja syntaksen findes, men det frarådes og bør kun fremgå undtagelsesvist: Hjælp:Henvisninger til andre sprog. --|EPO| COM: 25. jul 2013, 16:15 (CEST)

Tak, men indtil der kommer nogle flere artikler på dansk, om mere kød på den danske wikidata. Min henvisning er til en af verdens største design priser, og det er en dansk design pris og der findes kun artikler på Engelsk og Norsk. Så jeg vil augmenter for at undtagelsen er berettiget. Fa bene si (diskussion) 25. jul 2013, 16:27 (CEST)

Er det ikke bedre at skrive artiklen INDEX: Award på dansk ? Pugilist (diskussion) 25. jul 2013, 16:33 (CEST)

Det opfodring vil jeg gerne støtteFa bene si (diskussion) 25. jul 2013, 16:38 (CEST)