Brugerdiskussion:Jesper7

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Jesper7! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen CarinaT (diskussion) 1. jan 2013, 11:55 (CET)

Jellingdynastiet og hjerter[rediger kildetekst]

Hejsa!

Fildiskussion:Blason Royaume de Danemark (selon Gelre).svg kommenterede du med hensyn til antallet af hjerter, men jeg har slettet din kommentar af flere årsager:

Gelre Folio 55v
  • Sekundært fordi din indvending er forkert: Det viste våbenskjold er ikke det moderne danske våben, men derimod (som også filnavnet siger) en nytegning af den danske konges våben, som det ses på blad 55v i Armorial Gelre. Blasoneringen lyder i nutidigt heraldisk fransk fagsprog D'or, semé de coeurs de gueules, à trois léopards d'azur, armés et couronnés d'or, lampassés de gueules, hvad jeg umiddelbart får til at blive I et guld felt, bestrøet med røde hjerter, tre blå leoparder, bevæbnet og kronet guld og med røde tunger. Leoparder er her betegnelsen for løver, som ser mod tilskueren (havde de været i profil (og man derfor kunne se manken), havde man kaldt dem løver). Efter Gelres tid har man skåret ned på antallet af hjerter (og i dag betragtes de vist som søblade). --Palnatoke (diskussion) 9. feb 2013, 11:02 (CET)

Referencer[rediger kildetekst]

Hej Jesper. Jeg kan se, at du i øjeblikket tester en reference på din brugerside. Grunden til, at referencen ikke bliver vist er, at der skal indsættes {{Reflist}} nederst på siden.

Eksempel: Denne note<ref>understøttes af denne tekst</ref> efterfulgt af {{Reflist}}

bliver til:

Denne note[1]

  1. ^ understøttes af denne tekst

--Johan U (diskussion) 19. feb 2013, 21:01 (CET)

Om at kommentere på diskussionssider[rediger kildetekst]

Hej Jesper. Jeg har set dine kommentarer på Diskussion:Gorm den Gamle. Det er sådan set helt fint, at du kommenterer, også når det er gamle indlæg, men det kan desværre blive lidt kaotisk, når du kommenterer direkte ind i teksten. Problemet er (selv om du ganske fint rykker ind), at man ikke kan se, hvem der har skrevet kommentaren. Det kommer nemt til at se ud, som om den kommentar, du skriver, hører til det oprindelige indlæg. Derfor er det vigtigt, at man altid kommenterer nederst i afsnittet. Så må man prøve at lave en henvisning til, hvad man kommenterer på. Jeg flytter lige lidt rundt på det i dette tilfælde, så du kan se, hvad jeg mener. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. mar 2013, 11:16 (CET)

Sletningsskabeloner[rediger kildetekst]

Hvis du ønsker at få slettet en side, skal du placere sletningsskabelonen på den pågældende side. Ikke diskussiossiden. --|EPO| COM: 13. mar 2013, 14:07 (CET)

I øvrigt kan jeg se på diskussionen at den ikke er afsluttet, og der derfor ikke er nogen konlusion endnu. Du skal derfor anvende den almindelige skabelon {{slet}} og oprette et selvstændigt sletningsforslag med argumentation for hvert enkelt tilfælde. {{hurtigslet}} skal kun anvendes til sider, der er konsensus om at slette omgående – herunder især hærværk. --|EPO| COM: 13. mar 2013, 14:14 (CET)
Det er forsvært at skrive på wikipedia med alle de regler og koder.Jesper7 (diskussion) 13. mar 2013, 22:46 (CET)

Hvis du har brug for hjælp…[rediger kildetekst]

Du skrev lige, at det var for svært med alle de regler og koder. Hvis du har brug for hjælp til redigering, kan du kigge på hjælpesiden og på stilmanualen. Hvis du føler, at det hele virker som volapyk, kan du spørge direkte på Nybegynderforummet. Hvis du tror, du behøver hjælp over længere tid kan du tilmelde dig Mentorprogrammet, hvor en erfaren bruger fungerer som hjælper for en nyere bruger. Du kan også oprette din egen private sandkasse (hvor du – og kun du – kan eksperimentere med koder) ved at trykke hér og begynde at eksperimentere.
Og husk: Det vigtigste er at skrive i artiklerne. Koderne, reglerne og så videre skal andre brugere nok tage sig af i starten. ;)

Med håb om fortsat god arbejdslyst
--Johan U (diskussion) 13. mar 2013, 22:58 (CET)

Med hensyn til de eksakte problemer omkring diskussioner og sletning vil jeg henvise til Hjælp:diskussionssider og Hjælp:Sletning. Ellers kan jeg anbefale, at du læser linksene i velkomsten grundigt igennem og evt. springer til andre hjælpesider via andre links. --Johan U (diskussion) 13. mar 2013, 23:05 (CET)

Skriveform[rediger kildetekst]

Hej, jesper det er skik at man ikke skriver første eller anden person i artiklerne. Vh. --Trade (diskussion) 19. mar 2013, 10:06 (CET)

Jeg kan ikke finde det sted hvor jeg har skrevet: Jeg eller du (De) i en artikel.Jesper7 (diskussion) 19. mar 2013, 10:50 (CET)
I Eksempler på vestlig etnocentrisme skriver du både man, vi, vores. --Trade (diskussion) 19. mar 2013, 11:11 (CET)
"vi" og "vores" er flertal.Jesper7 (diskussion) 19. mar 2013, 12:06 (CET)
Ja, førsteperson flertal. Det bruger vi ikke i artiklerne, hvor vi bruger tredjeperson (han, hun, den, det, de). Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. mar 2013, 15:18 (CET)

Før, du tilføjer flere artikler om mænd til kategorien af samme navn bør du se diskussionen om emnet. Vh. --Trade (diskussion) 7. apr 2013, 01:49 (CEST)

Hej, Jesper7. Du har nye beskederSøren1997's diskussionsside.
Du kan fjerne denne besked når som helst ved at fjerne {{Svar}}-skabelonen.

Kender du noget til Haabet?[rediger kildetekst]

En bruger har udtrykt bekymring for, at denne bruger kan være en sokkedukke for Haabet (disk.bidrag) .
Der henvises til bidrag for bevis. Se evt. blokeringsloggen.

Først og fremmest: Hvis du intet kender til denne person, så tag for Guds skyld ikke denne mistanke personlig.

Den eneste grund til, at jeg har givet udtryk for min mistanke, er, at du og Haabet på mange punkter ser ud til at dele de samme interesser. Bl.a. har du Danmarks tidlige historie som interesseområde, samt Rhododendron, som Haabet var kendt for at oprette artikler om. I ser desuden ud til at dele de samme personlige teorier. Endelig er der visse sammenfald i redigeringssopsummeringerne. Haabet brugte f.eks. tit opsummeringen skrive, som jeg også har set dig bruge. Det kan godt være, min mistanke er helt hen i vejret, da jeg langt fra stoler på min egen dømmekraft.

Igen… hvis du intet har med denne bruger at gøre, så tag endelig ikke indlægget som en form for negativ holdning til dine bidrag eller din personlighed. Du har desuden ikke gjort noget galt i dine rederinger.

P.S. Svar venligst på dette indlæg, så vi kan få problemet opklaret. --Johan U (diskussion) 5. jun 2013, 22:33 (CEST)

Besvar venligst Johan U's spørgsmål inden du redigerer videre. --Palnatoke (diskussion) 6. jun 2013, 10:40 (CEST)
Vi venter stadig på svar på ovenstående. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 13. jan 2015, 22:04 (CET)