Brugerdiskussion:Palnatoke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Skriv ikke om dit job![redigér | redigér wikikode]

Jeg får en del henvendelser fra folk, der finder det svært at forstå at vi ikke accepterer artikler, som de skriver om/for deres arbejdsgiver - typisk med vinklen "Er det ikke smart, at det er den der ved noget om virksomheden (læs: arbejder i virksomheden), der skriver artiklen?"

Svaret er nej - af en lang række grunde, men som jeg ser det, er denne grund central:

  • Wikipedia er et projekt, der aldrig bliver færdigt - og derfor er det også et projekt, der på ethvert tidspunkt skal forsøge at være så komplet som muligt. Derfor skal vi hele tiden bestræbe os på at have de "{{NUMBEROFARTICLES}}" (p.t. 192.360) vigtigste emner dækket. Dette gælder naturligvis for hele projektet og ikke for den enkelte bidragsyder, men det er vigtigt at vi i den sammenhæng deltager ærligt i projektet og ikke med en skjult dagsorden om at promovere vores arbejdsgiver, band eller fodboldklub - eller os selv, for den sags skyld. Selve tilstedeværelsen af en artikel er jo en indikator af at nogen har fundet emnet værd at skrive om, men læseren skal kunne stole på at denne nogen er en bruger som ham/hende selv, og ikke en, der prøver at sælge dem noget.

Bemærk at diskussionsindlæg indsættes nederst på siden. Placering i toppen betragtes som hærværk.

Arkiv[redigér | redigér wikikode]

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af KaareBot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv. Seneste opdatering: 21. Oct 2014 09:52

Om Fámjinstenen og andre runestene fra Færøerne[redigér | redigér wikikode]

Hej Palnatoke. Du foreslog mig for to år siden at deltage i WP Projekt Færøerne, og det har jeg så gjort siden, godt at du foreslog det :) Du spurgte også dengang, om jeg kunne tage et billede af Fámjinstenen, og det har jeg endelig fået gjort nu, jeg var i Fámjins kirke til en konsert, og så tog jeg lige et billede af stenen som står ude i forkirken. Burde der forresten ikke være et genetivs s imellem Fámjin og stenen, så den staves Fámjinsstenen? Og så ville jeg lige spørge dig om du har en mening om, hvad runestenene fra Kirkjubøur og fra Sandavágur skal hedde på dansk, hvis jeg (eller andre) vil oprette en artikel om disse? Skal de hedde Kikjubøstenen og Sandavágsstenen/Sandavágurstenen/Sandevågsstenen? Eller hvad? Bygden Sandavágur hedder bare Sandavágur her på den danske Wikipedia. Endelsen -vágur, er den samme som i bygden, som jeg kommer fra, Vágur, som på gammelt dansk sprog kaldtes Vaag eller Våg, ifølge det er det danske navn for Sandavágur sikkert Sandevåg, ville jeg tro. Men hvad ville du kalde stenen fra Sandavágur på dansk? På færøsk Wikipedia hedder den Sandavágssteinurin, på engelsk WP kaldes den Sandavágur stone. Venlig hilsen EileenSanda (diskussion) 10. okt 2014, 14:16 (CEST)

Hvad navngivning af runesten angår, kan jeg godt finde på at læne mig op ad Bruger:Runologen - hun har selvfølgelig en tendens til at benytte fagfolksnavne, men har også en god forståelse af at især de svenske stens navne bare ikke fungerer særligt godt i en tekst til lægfolk. Jeg prøver at pinge hende (også på Facebook). --Palnatoke (diskussion) 10. okt 2014, 16:25 (CEST)
Ok, tak for svaret. Jeg har oprettet en artikel om Kirkjubøstenen, jeg kaldte den Kirkjubøur-runestenen (efter at have undersøgt hvad andre lignende sider kaldes). Hvis den skal hedde noget andet, så må den flyttes. Jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvor stenen befinder sig, i den engelske artikel står, at den befinder sig i Færøernes Nationalmuseum, men på samme side er et billede fra Sankt Olavs kirken i Kirkjubøur, hvor der står, at stenen står inde i kirken, hvilket billedet også bekræfter. Billedet er fra 2005. Angående genetivs s som jeg spurgte om, så kan jeg ikke se at det er blevet brugt i f.eks. artiklerne om runestene fra Sverige og Norge, så det skal det heller ikke her vil jeg tro. Flere steder bruges bindestreg, kan jeg se, derfor valgte jeg også at bruge bindestreg til artiklen om runestenen fra Kirkjubøur. Vh. EileenSanda (diskussion) 10. okt 2014, 17:44 (CEST)

The Signpost: 08 October 2014[redigér | redigér wikikode]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 11. okt 2014, 02:41 (CEST)

This Month in GLAM: September 2014[redigér | redigér wikikode]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11. okt 2014, 19:31 (CEST)

Wikidata weekly summary #128[redigér | redigér wikikode]

Tech News: 2014-42[redigér | redigér wikikode]

13. okt 2014, 10:53 (CEST)

Myseost/norsk brunost[redigér | redigér wikikode]

Jeg vil gerne have dit svar her Diskussion:Norsk brunost. --Patchfinder (diskussion) 13. okt 2014, 20:58 (CEST)

The Signpost: 15 October 2014[redigér | redigér wikikode]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Translation notification: File metadata cleanup drive/How to fix metadata[redigér | redigér wikikode]

Hello Palnatoke,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to dansk on Meta. The page File metadata cleanup drive/How to fix metadata is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium.


There is a new initiative to clean up file information pages across Wikimedia wikis. In order to reach out to the communities in their native language, we would like to ask for your help to translate a few pages. In addition to the one linked above, there are two short pages: We have done our best to prepare the pages to minimize the work for translators, and if you notice anything else we could do to make translation easier, please do let us know. Guillaume is also happy to answer any questions you might have while translating the documents.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 20. okt 2014, 15:28 (CEST)

Tech News: 2014-43[redigér | redigér wikikode]

20. okt 2014, 15:47 (CEST)

Wikidata weekly summary #129[redigér | redigér wikikode]

The Signpost: 22 October 2014[redigér | redigér wikikode]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #114[redigér | redigér wikikode]