Brugerdiskussion:Palnatoke/Automatarkiv 27

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikidata weekly summary #87[rediger kildetekst]

This Month in GLAM: November 2013[rediger kildetekst]





Headlines
  • Australia and New Zealand report: From East to West
  • Belgium report: Wiki Loves Monuments in Belgium and Luxembourg
  • France report: Mass uploads; Wiki Loves Monuments; Edit-a-thon; GLAM conference
  • Germany report: MS Wissenschaft; Science Gallery; Zugang gestalten; Science 2.0; OKFest 2014
  • Italy report: Libraries and librarians (but there are still shoes)
  • Mexico report: Wiki Loves Monuments 2013 award ceremony; Day of the Dead photo contest winners
  • Netherlands report: Edit-a-thon Amersfoort; Wikipedia seminar Oslo; Wikimedia Nederland Conference; Europeana Fashion
  • Spain report: Wiki Loves Monuments; Fundación Joaquín Díaz González; Wiki Party in Salamanca
  • Sweden report: Motorcycles, Norway and shoes
  • Switzerland report: Wiki Loves Monuments Awards Ceremony; Wikipedians in Residence; Image Donations
  • UK report: Open content at the BBC; edit-a-thons; photography
  • USA report: GLAM-Wiki Activities in Philadelphia and Vancouver, Washington
  • Open Access report: Open Access Button and Berlin 11 conference
  • Calendar: December's GLAM events


Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 10. dec 2013, 23:55 (CET)


Translation notification: Wikimedia Highlights, November 2013[rediger kildetekst]

Hello Palnatoke,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to dansk on Meta. The page Wikimedia Highlights, November 2013 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium.


Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the most important Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news from last month. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 12. dec 2013, 03:37 (CET)


The Signpost: 11 December 2013[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia


Wikimedia Highlights from November 2013[rediger kildetekst]

Highlights from the Wikimedia Foundation Report and the Wikimedia engineering report for November 2013, with a selection of other important events from the Wikimedia movement
About · Subscribe/unsubscribe · Distributed via Global message delivery, 12. dec 2013, 05:45 (CET)

Translation notification: Fundraising/Translation/Thank you email 20131202[rediger kildetekst]

Hello Palnatoke,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to dansk on Meta. The page Fundraising/Translation/Thank you email 20131202 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2014-01-02.

Thank you for your help translating this 'Thank you letter' from the Wikimedia Foundation's Executive Director Sue Gardner into your language.

If you have any questions, please post them on my talk page https://meta.wikimedia.org/wiki/User_talk:Jrobell

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 12. dec 2013, 23:34 (CET)

Billeder - om galleriers formatering[rediger kildetekst]

17:19 (nuværende | forrige) . . (-32)‎ . . Palnatoke (diskussion | bidrag) (hvis folk vil have store billeder, klarer de det nok via personlige indstillinger) (&diff=7404263&oldid=7404254)

Hvor indstiller man størrelsen på gallerier? Blander du ikke thumbnails sammen med gallerier? Jeg mener ikke der vedtaget noget om formatering af gallerier. -- Mvh PHansen (diskussion) 13. dec 2013, 17:53 (CET)

Jeg ser ingen god grund til at specificere billedstørrelse i gallerier, men jo, jeg blander vist thumbnails og gallerier sammen - man kan vist ikke styre gallerier via personlige indstillinger. I den konkrete artikel vil jeg mene at billedgalleriet er for dominerende. Jeg prøver lige noget andet. --Palnatoke (diskussion) 13. dec 2013, 18:22 (CET)

Det er helt i orden. Jeg har stor glæde af at finde passende billeder til de små artikler om forskellige emner jeg laver. Jeg ville være ked af at være afskåret fra at kunne tilpasse gallerierne efter behov. Jeg vil medgive at her betyder det ikke alverden. -- Mvh PHansen (diskussion) 13. dec 2013, 18:31 (CET)

Et problem med "efter behov" er at dette meget let kan blive til "efter mine indstillinger", især når vi taler om æstetik. Det er en fælde, vi alle falder i fra tid til anden, men jo mere vi kan flytte layout-detaljer over i css eller andet, folk selv kan styre, jo mindre er risikoen for at vi kommer til at lave noget, der bare ser helt galt ud. Når det er sagt, skal vi naturligvis også prøve os frem. --Palnatoke (diskussion) 16. dec 2013, 14:43 (CET)

Vi er ikke uenige om vurderingen af "efter behov". Medic beskriver for det meste sine redigeringer således vedr. "thumbs" : Exit tvungen billedstørrelse, jf. Wikipedia:Landsbybrønden/Fixed-size parameter i thumbs. Derfor kendte jeg godt beslutningen vedrørende "thumbs", men har aldig set en tilsvarende vedr. gallerier - endsige set nogen måde at indstille dem på.
Løsningen med mode="packed-hover" er ganske god her, indtil man får lyst til at se billedet af Anastasia Nikolaevnas "selfie" på Commons, om det skulle være i en større opløsning eller andet om billedet. Jeg lavede en lille sammenligning på diskussionssiden, og det ser ud til at man ved smalle billeder er ladt i stikken. Der er tilsyneladende ulemper også ved den metode. - Hvis "hover" bevirkede at man straks fik billedet i stor udgave (fx som på Bogtorvet.net, se disk.), var læseren derimod godt hjulpet og ikke ladt i stikken.
Der er ikke andet for end at du må få nogen sat i sving med at lave en løsning så man kan justere gallerier på en fornuftig måde via egne indstillinger. -- Mvh PHansen (diskussion) 16. dec 2013, 17:50 (CET)


Wikidata weekly summary #88[rediger kildetekst]


Lidt analyse af nye kategori[rediger kildetekst]

Jeg starter med et eksempel: I artikel Ali Zeidan har jeg fjernet Kategori:Premierministre fra Libyen og tilføjet Kategori:Regeringsledere, da vi nok ikke har mange premierministre fra Libyen i vores wiki endnu. Med den ændring gør, at vi kan tælle antal libyske regeringsledere, da Kategori:Politikere fra Libyen findes på artiklen og via den kan man finde ud, hvad for en nationalitet personen har.

I Bruger:Steenth/Diverse rapporter har jeg lavet en liste over kategorier, som kunne være en god ide at få oprettet. Og hvis der kommer mange flere regeringsledere fra Libyen, kan Kategori:Regeringsledere fra Libyen oprettes, når den kommer på listen (jeg håndtere premierministre og regeringsledere som synonyme). Det er et bedre beslutningsgrundlag end Speciel:Ønskede kategorier. Hvad der kommer på Ønskede kategorier er mere tilfældig og kategoriseringen kan første bruges til noget, når kategorierne evt. er blevet oprettet. Og mange af dem er bare i øverste ende oprydninger, som ikke er flugt til ende. Og med et til to observationer fejl, vildskud eller muligvis ikke tænkt igennem.

Og jeg har også en rapport til at fange de artikler, som skal flyttes ned i kategorien, når den er oprettet - Bruger:Steenth/Opdel artikler i kategorier efter nationalitet - dog vil jeg ikke håndtere det med bot i alle tilfælge, Men nogen af dem, bliver ordnet via bot, specielt hvis der er 2 kategorier som sammenskrives. Men der er mange af dem som kun bør ordnes manuelt.

Men der kan være rammen for at få bedre overblik hvad for nogle kategorier, som skal har en tur. Men det kræver noget arbejde. Men her er nogle elementer til det. --Steen Th (diskussion) 16. dec 2013, 18:21 (CET)

This Month in Education: December 2013[rediger kildetekst]





Headlines
To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.
If this message is not on your home wiki's talk page, update your subscription.


en lille del var ganske rigtigt planket fra kommunens tekst - det er nu aendret og mine oevrige tilfoejelser bevaret. (Denne usignerede kommentar er skrevet af Alfalund (diskussion • bidrag) 17. dec 2013, 09:44‎)

The Signpost: 18 December 2013[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #89[rediger kildetekst]


Kommentarer af Palnatoke[rediger kildetekst]

Undlad venligst udtryk som "ind med stavebogen" i kommentarer, da det blot betyder, at du selv er glad for at kunne stave. Vi er ikke alle lige godt begavede, så påpeg enten stavefejl eller ret dem uden passiv aggressivitet. Godt arbejde i øvrigt og tak for hjælpen. (Skrev Echobase99 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Øh.. jeg skrev "ud med billeder igen, ind med ordbog", fordi jeg genindsatte linket til Den Danske Ordbog og fjernede et par billeder, som virkede irrelevante. DDO-linket er relevant, hvis man vil have den sproglige vinkel med. --Palnatoke (diskussion) 23. dec 2013, 00:40 (CET)

Autoritetsdata og css-class hlist[rediger kildetekst]

Hej. Du har snakket om formatering af output fra Skabelon:Autoritetsdata, hvor du have set hvordan det skal gøres, så listen kommer på en linje. Kunne du tilføje class hlist til MediaWiki:Common.css for at opnår det? For jeg har fået modulet til Autoritetsdata klar - så mangler kun nogle artikler til de røde links i skabelonen. --Steen Th (diskussion) 27. dec 2013, 10:32 (CET)