Brugerdiskussion:Palnatoke/Automatarkiv 43

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

24. nov 2014, 20:31 (CET)

The Signpost: 26 November 2014[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #135[rediger kildetekst]

Lake Placid og primær betydning[rediger kildetekst]

Hej. Jeg kan se, at du har flyttet rundt på Lake Placid, så OL-byen bliver primær betydning istedet for Lake Placid (flertydig). På enwiki er Lake Placid den flertydig - det kan give et fingerpeg om hvad betydning er på hos dem. Det virker som om, at de er mere forsigtige at sætte flertydig under "(disambiguation)" og udvælge en primær betydning. Jeg har kigget på, hvad der peger direkte på Lake Placid hos os. Og her er et dansk band en af de vigtige, som dog manglede i den flertydige artikel (er nu tilføjet). Jeg er generelt forsigtig med at sætte noget som primær betydning - det medfører at, hvis der er mange links ind til den valgte primære betydning, som ikke skulle pege på den, så kan linkes ikke bot-rettes. Som det vil være oplagt når artikel om det danske band Lake Placid bliver oprettet.... --Steen Th (diskussion) 20. nov 2014, 10:12 (CET)

Er der et dansk band, der har taget navn efter OL-byen? Der kan man bare se. Hvad spiller de for noget? --Palnatoke (diskussion) 20. nov 2014, 11:24 (CET)
Og så er de fire artikler ordnet. --Palnatoke (diskussion) 20. nov 2014, 11:35 (CET)
OL-byen Lake Placid omtales typisk som "Lake Placid, New York", det var årsagen til at jeg valgte at placere den på "Lake Placid (New York)". OL-byen Lake Placid er ganske rigtigt primærbetydningen, så flytningen kan godt forsvares. Jeg er tilhænger for at udvise lidt tilbageholdenhed mht. primærbetydning, men jeg går ikke så meget op i dette konkrete tilfælde, da jeg selv var lidt i tvivl om den ene eller den anden artikelplacering var mest hensigtsmæssig og vil derfor ikke foretage mig mere. --Patchfinder (diskussion) 1. dec 2014, 16:57 (CET)
Jeg kan ikke erindre at have se OL-byen omtalt med delstat tilføjet, og "(New York)" fortæller ikke om det er byen eller søen. Når det er sagt, må vi jo bare vente på at der sker noget tilpas spændende et af de andre steder. Indtil da vinder OL-byen. --Palnatoke (diskussion) 2. dec 2014, 09:42 (CET)
Som jeg også skriver, er jeg ikke uenig i artikelflytningen, jeg havde blot vurderet anderledes, da der er en hel del forskellige Lake Placid, hvorfor jeg var i tvivl og derfor valgte forsigtighedsprincippet. --Patchfinder (diskussion) 2. dec 2014, 17:12 (CET)


Navngivning af planteartikler[rediger kildetekst]

Du mener vel ikke seriøst, at vi skal trodse en autoritet som Dansk Sprognævn i navngivningen af planteartikler. Jeg kan se, at der henvises til en afstemning i 2005 med fem alternativer, hvor af alternativ to blev valgt. Af de opstillede alternativer, der dengang var til afstemning, så foretrækker jeg også alternativ to. Jeg mener dog ikke, at det kan opstilles så simpelt, da jeg mener at Dansk Sprognævn har større autoritet. Altså mener jeg, at der først og fremmest bør vælges den navngivning, der er indarbejdet på dansk. Nogle plantetyper er dog ikke i væsentlig grad indarbejdet på dansk udenfor botanikerkredse, i disse tilfælde kan alternativ 2 benyttes. I øvrigt, hvad menes med botanikerkredse? Det er en noget upræcis betegnelse, jeg vil hellere have en betegnelse på en autoritet. --Patchfinder (diskussion) 30. nov 2014, 15:57 (CET)

Jeg har et antal gange givet udtryk for at beslutningen i 2005 burde ændres. Det har der ikke været konsensus om. --Palnatoke (diskussion) 30. nov 2014, 16:19 (CET)

Ok, jeg hæfter mig mest ved at beslutningen er truffet på baggrund af en to ugers afstemning i en sommerferie i 2005. Der var klart flertal for beslutningen, men langt fra konsensus. Tilsyneladende den rette beslutning på daværende tidspunkt, men jeg vil kalde den den for utidssvarende her ni år efter. Benævnelsen "botaniker kredse" opfatter jeg som "botanik-nørder", men vi er en almen encyklopædi, der bør kunne læses og forstås af alle, så jeg foretrækker en bredere funderet navngivning. Du var primusmotor bag afstemning i 2005 og er en af de flittigste bidragydere indenfor botanik-relaterede artikler. Du opfattes desuden som en autoritet her på Wikipedia og kender historien bag den gamle beslutning. Det vil derfor glæde mig, hvis du vil tage emnet op på landsbybrønden. Så skal jeg nok give moralsk og arbejdsmæssig opbakning. --Patchfinder (diskussion) 30. nov 2014, 16:35 (CET)

Hvilken artikel drejer det sig om denne gang? --Honymand (diskussion) 30. nov 2014, 21:54 (CET)

Konkret har jeg flyttet artiklen forårsløg tilbage til denne placering efter at Palnatoke år tilbage havde flyttet den fra forårsløg til Forårs-Løg. En tredje bruger har markeret sin utilfredshed med den beslutning på Diskussion:Forårsløg. Når jeg henvender mig direkte her til Palnatoke, så er det pga. Wikipedia:Afstemninger/Navngivning af planteartikler, som vores officielle navngivningsregler er baseret på. --Patchfinder (diskussion) 30. nov 2014, 23:30 (CET)

@Palnatoke: Deler du mine tanker og tager du imod min opfordring?. Det behøves ikke at være nu, men jeg vil gerne have noget ændret, så jeg vil gerne vide lidt om din holdning, så jeg ved, hvordan jeg nemmest kan komme videre. --Patchfinder (diskussion) 2. dec 2014, 17:17 (CET)


Translation notification: Wikimedia Highlights, October 2014[rediger kildetekst]

Hello Palnatoke,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to dansk on Meta. The page Wikimedia Highlights, October 2014 is available for translation. You can translate it here:



Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the most important Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news from October. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 2. dec 2014, 08:55 (CET)

This Month in Education: October 2014[rediger kildetekst]

Updates, reports, news, and stories about how Wikipedia and Wikimedia projects are used in education around the world.

MediaWiki message delivery (diskussion) 3. dec 2014, 21:55 (CET)


This Month in Education: November 2014[rediger kildetekst]

Updates, reports, news, and stories about how Wikipedia and Wikimedia projects are used in education around the world.

The Signpost: 03 December 2014[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia


Wikidata weekly summary #136[rediger kildetekst]


8. dec 2014, 18:10 (CET)


Translation notification: Single User Login finalisation announcement[rediger kildetekst]

Hello Palnatoke,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to dansk on Meta. The page Single User Login finalisation announcement is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium. The deadline for translating this page is 5 January 2015.

Single-user login finalization will finally take place in April 2015. There are some small changes to the text in this page to say this as well as mentioning local renaming is no longer possible. Please help update the translation to this page before accounts that are going to be affected are notified. Also updated with a very small change that needs translated is this page: < https://meta.wikimedia.org/wiki/Single_User_Login_finalisation_announcement/Personal_announcement >. This text will be sent or linked to every account that will be affected, please help make sure it is ready to be sent out in your language(s).

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 8. dec 2014, 23:04 (CET)