Brugerdiskussion:Palnatoke/Automatarkiv 9

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikipedia Loves Monuments tilmelding[rediger kildetekst]

Hej Palmatoke. Jeg havde tænkt mig at melde dette billede til 2012 fotokonkurrencen, men har efterfølgende konstateret, at systemet vist er at billedet skulle have været uploadet med den særlige Wikipedia Loves Monument wizard. Betyder det at det er for sent at tilmelde det? Kan det evt. lade sig gøre at anmode om en speedy deletion og så at gen-uploade det med den korrekte wizard? Undskyld at jeg er så tungnem, men jeg havde ikke nærstuderet system og kun forstået at billedet skulle uploades her i september, hvilket det er. Et eksempel på de lister jeg sætter sammen på rugbrødsmetoden er Listed buildings in Sorø Municipality.

Og en anden ting - nu jeg er i gang med at forstyrre dig: Jeg er begyndt at overføre de kommune-baserede lister over fredede bygninger til engelsk wikipeida (da det primært er dér jeg er aktiv), i en let modificeret version. Men jeg kan se af de danske lister, at der tilsyneladende er en smartere måde at lave sådan nogen på end den jeg benytter. Jeg er desværre totalt uvidende om den tekniske side af, hvordan sådan noget fungerer. Kan du derfor sige mig om der er en nemmere og bedre måde at overføre listerne til engelsk wikipedia - eller véd du hvem som kan svare på det?Ramblersen (diskussion) 30. sep 2012, 00:18 (CEST)

Når jeg kigger på dette billede ser det ud til at forskellen alene er at mit billede har {{Wiki Loves Monuments 2012|dk}}, så det har jeg også sat på dit. Jeg forventer at det bør være nok (når bare skabelonen kommer på i dag, så diverse botter kan gøre deres arbejde inden juryen går i gang med deres.
Mht. overførsel af artikler med skabeloner har jeg mest prøvet det den anden vej, men jeg har ikke fundet nogen smart måde at få det automatiseret (trial and error er nok den metode, jeg kender bedst). Prøv evt. at spørge Bruger:MGA73 - det er ham, der har skruet de danske lister sammen. --Palnatoke (diskussion) 30. sep 2012, 07:11 (CEST)
Tak for dit svar og for at sætte den rigtige skabelon på. Vil det sige at billedet nu er tilmeldt eller skal man også skrive sig på en deltagerliste - den som findes på konkurrencens danske hovedside synes kun at have ét navn på - tilbage fra april - så jeg er stadig ikke helt sikker på, hvordan det her fungerer? Og kunne du evt. også pege mig et hint om, hvordan man aktiverer e-mail funktionen? Igen undskyld ulejligheden.Ramblersen (diskussion) 30. sep 2012, 17:49 (CEST)
Du skal bare sætte skabelonen på de relevante billeder. Der er ikke som sådan nogen deltagerliste, men her kan du se hvilke fotografer, der indtil nu er med, og hvor mange billeder, de hver har (bortset fra at WWW123POICOM ikke er en deltager, men en upload-klient).
E-mailfunktionen styres vist fra Speciel:Indstillinger. --Palnatoke (diskussion) 30. sep 2012, 17:55 (CEST)

The Signpost: 01 October 2012[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Skabelon:Billedesavnes[rediger kildetekst]

På baggrund af "Wiki Loves Monuments" er jeg kommet på ideen om at lave en konkurrence, hvor det gælder om at sættes billeder ind i artikler med "Skabelon:Billedesavnes", måske en ide til dig at udføre. Forslag til pointgivning: Et nyt billede uploaded på Commons og brugt i en af disse artikel giver 10 point, et eksisterende billede på Commons brugt i en artikel giver 1 point.

Derudover ville det lette og skabelonen kunne generer en kategori således at artiklerne let kan findes. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. okt 2012, 11:55 (CEST)

This Month in GLAM: September 2012[rediger kildetekst]

Unsubscribe · Global message delivery 18:43, 9 October 2012 (UTC)


The Signpost: 08 October 2012[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 15 October 2012[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 22 October 2012[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 29 October 2012[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Partsindlæg i artikel[rediger kildetekst]

Øhh, hvorfor var det indlæg lige fejlplaceret??? --Trade (diskussion) 31. okt 2012, 19:37 (CET)

Det, jeg slettede? Bruger:Tivoli havde oprettet to ens indlæg - det ene hed "Partsindlæg..." og det andet hed "partsindlæg..." - derfor slettede jeg det med lille p. --Palnatoke (diskussion) 31. okt 2012, 19:42 (CET)

Du har ændret min status[rediger kildetekst]

Hej Palnatoke
Jeg ser du har ændret min brugerstatus fra "-" til "autopatruljeret". Det er sikkert som det skal være ... men bare for min nysgerrigheds skyld: hvad betyder det? Mvh Flatbeard (diskussion) 2. nov 2012, 14:31 (CET)

For dig gør det ingen forskel - for patruljanter og administratorer betyder det at bidrag fra dig ikke længere skal patruljeres. --Palnatoke (diskussion) 2. nov 2012, 14:43 (CET)
Ok, takker og bukker. :) Flatbeard (diskussion) 2. nov 2012, 14:45 (CET)
Hej Palnatoke,
artiklen "Fiskeri" har fået en fejlkategoriseret?-skabelon hæftet på sig. Hvorfor? venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 5. nov 2012, 17:44 (CET)
Det skyldes, at Fisker, der er i Kategori:Efternavne redirecter til Fiskeri, og så har botten fulgt redirecten. Pointen er naturligvis, at ganske mange artikler i Kategori:Efternavne ikke handler om efternavne. Nogle handler om familier, andre er flertydig-sider, men kun få handler om navnene. Og så er der åbenbart også mindst én redirect. --Palnatoke (diskussion) 5. nov 2012, 17:51 (CET)
Tak for svaret. Da artiklen udtrykkeligt handler om næringsvejen og har som kategori: Fiskeri, håber jeg, at du er enig i og vil tage dig af, at skabelonen fjernes og ikke kommer tilbage. venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 5. nov 2012, 18:02 (CET)
Jeg kan se, at det nu er sket. Tak for det. --Rmir2 (diskussion) 5. nov 2012, 18:30 (CET)

Tak for du reddede min fejl, jeg havde selv oprettet skabelonen i sin tid, men troede det var forkert ... nu er det vel iorden :) mvh Per (PerV) (diskussion) 6. nov 2012, 19:21 (CET)


The Signpost: 05 November 2012[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Gødstrup Engsø[rediger kildetekst]

Hej Palnatoke,
Du har sikkert fulgt diskussionen om ovennævnte artikel. I så fald har du bemærket, at jeg har spurgt Rune Larsen fra DN Næstved om vore rettigheder til (og dermed muligheder for) at referere fra Danmarks Naturfredningsforenings hjemmesider. Jeg har på artiklens diskussionsside fået en henvisning til, hvor der formelt kan spørges om tilladelse. Jeg vil bede dig (eller en anden, hvis vi har en sådan) om på Wikipedias vegne rette henvendelse til DN for at få dette spørgsmål afklaret. Efter min opfattelse ville et positivt tilsagn betyde, at vi vil kunne udvide et stort antal naturrelaterede artikler med faktaoplysninger med en "officiel" kilde ved siden af det, der kan hentes i fagbøger mm. venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 7. nov 2012, 21:22 (CET)
PS: jeg håber, at DNs beslutning ikke påvirkes af den igangværende diskussion om Gødstrup Engsø. Jeg har - hidtil ret forgæves - søgt at få et modspil til de oplysninger, der er offentliggjort i "Fugle & Natur"

This Month in GLAM: October 2012[rediger kildetekst]





Headlines
  • From the team: New editorial team
  • USA report: Gerald R. Ford Presidential Library and Museum
  • UK report: Ada Lovelace edit-a-thon at the Royal Society; Dunhuang Project
  • France report: Helping GLAMs' staff; Conferences; Lobbying at Ministry of Culture
  • Italy report: Meeting African monuments, griots and Botswana administrative divisions
  • Germany report: Shaping Access conference; Donation of scientific movies
  • Sweden report: Local heritage and sami culture
  • Africa report: A month in Africa's GLAMs
  • Open Access report: Videos from Noble laureates; Open Access Week; Open Access Wikipedia Challenge; Open Access Media Importer approve
  • Calendar: November's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 13. nov 2012, 03:50 (CET)

Autoritetsdata[rediger kildetekst]

Hej. Er det en god ide at starte med Autoritetsdata nu? Det kunne være ide at vente til det findes i Wikidata eller at der kommer et miljø som automatisk overfører data fra fx den tyske wiki. For ellers lander vi i et meget stor vedligeholdesprojektet, som ingen vil røre ved. --Steen Th (diskussion) 12. nov 2012, 17:37 (CET)

Behovet for autoritetsdata er der uanset hvornår Wikidata kommer til en fase, hvor de har det med, og pointen med den slags data er jo netop at de er stort set vedligeholdelsesfri, fordi organisationerne, der har de forskellige autoritetsdata, kun sjældent vil ændre på dem (principielt bør de aldrig ændre dem, men det er nok alligevel for meget at tro på). --Palnatoke (diskussion) 12. nov 2012, 17:45 (CET)
Er der en bredere beskrivelse af disse autoritetsdata? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 12. nov 2012, 19:23 (CET)
en:Authority control forklarer det. Oprindelig er autoritetsdata en ting, bibliotekerne har fundet på for at kunne holde rede på forfattere, der er kendt under flere navne, hvad enten det er pseudonymer, forskelle i translitteration eller bare navneændringer. Man har så fundet ud af at man kan bruge samme system til andre personer, og tilsvarende kan man også registrere organisationer. I forskellige lande har man så forskellig praksis med hensyn til disse data. Nogle stiller dem frit til rådighed, andre sælger dem. Vi kan nok bedst lide fri tilgængelighed :-) --Palnatoke (diskussion) 12. nov 2012, 22:07 (CET)
Autoritetsdata spiller en central rolle i det semantiske web, fordi de netop kan bruges som nøgler til at koble en masse ting sammen. Vores interwiki-funktion gør det samme, men den er lidt fuzzy, når artiklerne på forskellige sprog ikke handler helt præcist om det samme (for eksempel kan man opleve at en kendt mands kone på et sprog har sin egen artikel, mens hun på et andet sprog blot omtales kort i mandens artikel). --Palnatoke (diskussion) 12. nov 2012, 23:34 (CET)
Jeg synes stadig at på nuværende tidspunkt er Autoritetsdata ikke nødvendig. Jeg gå via den tyske wiki, når jeg skal bruge autoritetsdata. Der bliver de håndtere manuelt og de er langt mere fyldestgørende på den tyske end dem på den engelske, som derudover er blevet indsat via bot, hvor der iflg bot'en brugerside er en procent på 2% - den gætter tit forkert. Og jeg kan se du har brugt den engelske som grundlag - det er jeg ikke særlig tryk ved, når de tyske oplysninger er langt bedre på flere måder.
Men på nuværende tidspunkt - vent! Artiklerne er godt integrerende med det semantiske web via den tyske og den engelske via interwiki-links. Og jeg synes, når wikidata får overført autoritetsdata, så vil jeg gerne bruge tid på at få det ind hos os.
Omkring interwiki. Det skal blive mindre fuzzy med wikidata og de interwiki-konflikter, der er, bør reddes ud efterhånden. Hvis der skal linkes ind i en anden artikel, skal det ske med et anker til stedet. Og det fungere meget godt og er præsis nok.
Derudover - boksen er for fremtræde - det bør kun fylde en linie... --Steen Th (diskussion) 13. nov 2012, 10:58 (CET)
Det sidste punkt kan jeg holde med dig i, men jeg finder det vigtigt, at vi får arbejdet med emnet inden Wikidata pludselig er en ting, vi konkret skal forholde os til. Derfor indsætter jeg autoritetsdata på en stribe artikler, så vi konkret kan forholde os til koblingerne og så vi har noget at bygge på, når diverse mennesker i biblioteksverdenen ønsker at komme videre med den dialog, som vi ikke kom så langt med i 2008. --Palnatoke (diskussion) 13. nov 2012, 13:53 (CET)


i så fald også denne. Mvh. Manylimit (diskussion) 13. nov 2012, 20:27 (CET)


Småkager til dig![rediger kildetekst]


Op med humøret! Philaweb 13. nov 2012, 20:41 (CET)
Tak. :) --Palnatoke (diskussion) 13. nov 2012, 23:23 (CET)


The Signpost: 12 November 2012[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Hi Palnatoke. I know this is the Danish language Wikipedia, and its content should be in Danish. In whatever language, Tåning was a signifcant ichthyologist. Could we perhaps work together to improve Åge Vedel Tåning, fr:Åge Vedel Tåning, and en:Åge Vedel Tåning? --Shirt58 (diskussion) 17. nov 2012, 17:13 (CET)


Skabelon-rod[rediger kildetekst]

Hej Palnatoke, ved du tilfældigvis hvad der sker for vores skabeloner? Se fx. Helle Virkner. Den skulle jo være til højre, og ikke 'fortrænge' brødteksten til at stå nedenunder?! --Brandsen (diskussion) 17. nov 2012, 17:20 (CET)

Jeg oplever samme problem, men det er kun hvis jeg benytter Chrome. Nu er jeg så lige hoppet over på Firefox, og der ser alt normalt ud? --Pixi Uno (diskussion) 17. nov 2012, 17:22 (CET)
For mig ser det ens ud i Firefox, Chrome, IE og Opera. --Palnatoke (diskussion) 17. nov 2012, 17:41 (CET)

The Signpost: 19 November 2012[rediger kildetekst]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Udnævnelse af "Odenses historie" til lovende artikel[rediger kildetekst]

Hej Palnatoke. Jeg kunne godt tænke mig at få artiklen Odenses historie vurderet som en lovende artikel og derefter nominere den videre til at blive en god artikel.

Desværre har artiklen nu været nomineret til lovende artikel siden 16. september 2012, uden at nogen har vurderet den. Ifølge udvælgelsesproceduren kan jeg selvfølgelig ikke selv gøre det, da jeg er nominerende bruger.

"Kun personer, som ikke har bidraget væsentligt til en artikel og som ikke har nomineret den, kan forfremme en artikel til lovende artikel-status."

-Vil du hjælpe med en afgørelse på nomineringen? (Skrev Danand (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg vil kikke på den og se om der er noget, der mangler, og se på hvad der kan få den videre op. --Palnatoke (diskussion) 25. nov 2012, 22:22 (CET)