Bugtaler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sprogstilen.
Sproget i denne artikel er af uencyklopædisk karakter. Da Wikipedia er en åben encyklopædi, der skal kunne læses af alle, er det vigtigt at holde et naturligt og neutralt dansk (uden f.eks. indforståede fagudtryk og superlativer). Du kan hjælpe ved at forbedre teksten.
Icon apps query.svg Irrelevant tekst
Bemærk at afsnit i denne artikel kan være yderst interessante, men er irrelevante for artiklen. De irrelevante afsnit bør flyttes til en relevant artikel, oprettes som en selvstændig artikel eller artiklen bør flyttes, for at teksten bliver relevant.

En bugtaler er i stand til tilsyneladende at fremkalde stemmer fra andre steder end sin person. Bugtaleri har været kendt i flere årtusinder i forskellige udførelser. I 1900 tallet optrådte bugtalere oftest med drengedukker. Nu er det mere almindeligt med dukker, der forestiller dyr. Nu til dags optræder bugtalere på varietéer, i cirkus og lignende. Den vel nok kendteste bugtaler herhjemme er Preben Palsgård, som har optrådt siden 1971. Han er mest kendt for at optræde med puddelhunden Poppe og de talende sko. Bugtaleri har altid fascineret publikum, og selv i dag, hvor alt kan lade sig gøre ad elektronisk vej, er det stadig en kunst, der tryllebinder.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]