Carl Christian Burmeister

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Carl Christian Burmeister

Personlig information
Født 7. januar 1821 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 11. december 1898 (77 år) Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Gravsted Holmens Kirkegård Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Mekaniker, industrialist Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Carl Christian Burmeister (født 7. januar 1821 i København, død 11. december 1898 smst) var en dansk mekaniker, maskinfabrikant og medgrundlægger af Burmeister & Wain.

I 1843 etablerede en holstensk snedker, Hans Heinrich Baumgarten, et mekanisk værkstedKøbmagergade i København. Han indgik i 1846 et partnerskab med Carl Chr. Burmeister, hvor værkstedet blev udvidet med et jernstøberi og flyttet til Christianshavn under navnet Baumgarten og Burmeister. Støberiet leverede Danmarks første dampskib i støbejern og søsatte det i 1858.

Baumgarten trak sig tilbage i 1861, og fire år senere indgik Burmeister et kompagniskab med underdirektøren fra værftet, William Wain, så firmaet kom til at hedde Burmeister & Wain. Virksomheden blev i 1871 ramt af både kapitalmangel og strejke. Året efter blev værftet omdannet til et aktieselskab.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi