Charles Abrahams

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Charles Abrahams

Personlig information
Født 2. juni 1838 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 13. april 1893 (54 år) Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Gravsted Vestre Kirkegård Rediger på Wikidata
Far N.C.L. Abrahams Rediger på Wikidata
Søskende Severin Abrahams Rediger på Wikidata
Barn Ellen Aggerholm Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Arkitekt Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Charles Julius Sophus Abrahams (født 2. juni 1838 i København, død 13. april 1893 sammensteds) var en dansk arkitekt, der arbejdede inden for rammerne af historicismen. Han var bror til teaterdirektør Severin Abrahams.

Charles Abrahams var søn af professor ved Københavns Universitet, senere notarius publicus Nicolai Christian Levin Abrahams og Frederikke Juliane Augusta Philipsen. Han blev student 1857, var to år på Polyteknisk Læreanstalt, blev 1859 optaget på Kunstakademiets Arkitektskole, hvor han i 1864 blev tildelt den lille sølvmedalje (for et gravkapel) og i 1869 tog afgang som arkitekt. Året efter vandt han den lille guldmedalje (for et gymnasium til 150 elever). Han arbejdede nogle år i akademitiden hos J.H. Nebelong.

Abrahams, der var elev af Nebelong, arbejdede mest med rødstensmurværk, i herregårdene med motiver fra fransk renæssance; således har f.eks. Mullerup høje tage, lyse hjørnekvadre og maleriske fremspring i murene, og Bøstrup, som var en regelmæssig bygning fra ca. 1800, forsynede Abrahams med tårn og frontispice.

Han udstillede på Charlottenborg Forårsudstilling 1864 og 1870.

Han blev gift 26. oktober 1877 i København med Vilhelmine Petersen, født den 1. januar 1852 i København, død den 22. juni 1930 sammesteds, datter af murermester Jørgen Frederik Petersen og Christine Margrethe Jessen. En tegning af Abrahams udført af Georg Hilker findes på Frederiksborgmuseet. Begravet på Vestre Kirkegård.

Værker[redigér | rediger kildetekst]

Projekter[redigér | rediger kildetekst]

Galleri[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]