Christina Hagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Christina Hagen
Født 2. august 1980 (43 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forfatter Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Otto Gelsted-prisen (2019),
Montanas Litteraturpris (2014) Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Christina Hagens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Christina Hagen (født Christina Hagen Nielsen 1980) er en dansk forfatter, færdiguddannet fra Forfatterskolen 2006. Hun har bidraget med tekster til forskellige tidsskrifter og til Forfatterskolens Afgangsantologi 2006. Hun har læst op ved talrige offentlige arrangementer, herunder CPH.LITT., København Læser, KUP, Piratoplæsning, Det Poetiske Bureau, Louisiana, Vild Med Ord. Hendes tekster er typisk tabukonfronterende og socialanalyserende (tager ofte udgangspunkt i en massemedieformidlet virkelighedsopfattelse) i deres indhold og sprogligt avancerede, genreeksperimenterende, humoristiske og vildtvoksende i deres form.

Christina Hagen debuterede i 2008 på Gyldendal med novellesamlingen "Sexdronning". I 2010 udkom "71 breve til M" – en brevroman baseret på korrespondancen med indsatte i danske fængsler. Digtsamlingen White Girl (2012) er en fiktionalisering af postkort skrevet af danske, hvide turister. Fra september 2013 kan White Girl, dramatiseret af Rune David Grue, ses på Det Kongelige Teater.[1]

Hun har modtaget det treårige arbejdsstipendium fra Statens Kunstfond og Albertineprisen 2012. I 2014 fik hun Montanas Litteraturpris for Boyfrind.

Udgivelser[redigér | rediger kildetekst]

  • Sexdronning, Gyldendal, 2008 (Noveller)
  • 71 breve til M, Gyldendal, 2010 (Brevroman)
  • White Girl, Gyldendal, 2012 (Digte)
  • Boyfrind, Basilisk, 2014 (digt/bogobjekt)

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om Christina Hagen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.