Cityringen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel beskriver en fremtidig begivenhed
Denne artikel eller sektion handler om planlagt eller forventet fremtidig begivenhed.
Der kan forekomme spekulativ information, og indholdet kan ændres dramatisk når begivenheden nærmer sig og mere information bliver tilgængelig.
Cityringen
Rådhuspladsen metrostation.jpg
Byggeplads på Rådhuspladsen
Info
Type Minimetro
System Københavns Metro
Lokalitet København, Frederiksberg
Antal stationer 17
Antal linjer 2
Drift
Åbnet 2018
Ejer Metroselskabet
Operatør(er) Ansaldo STS
Rullende materiel AnsaldoBredas førerløse metrotogsæt
Teknisk
Strækningslængde 15,5 km
Antal spor 2
Sporvidde 1.435 mm
Elektrificering Tredjeskinne 750V DC
Strækningshastighed 80 km/t
Diagram over Københavns Metro efter anlægget af Cityringen.

Cityringen er fjerde etape af Københavns Metro. Anlægsloven blev vedtaget 1. juni 2007, på baggrund af en aftale mellem regeringen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune fra december 2005, og et politisk forlig mellem Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, De Radikale, Socialdemokraterne, som senere er blevet tiltrådt af SF. Anlægsarbejdet blev påbegyndt i 2009, og hele banen forventes færdig i 2018. Cityringen forbinder bl.a. København H og Rådhuspladsen og forbindes med den nuværende metro på Kongens Nytorv Station og Frederiksberg Station.

Hele cityringen vil være i tunnel, i modsætning til etape 1 og 2 som også har overjordiske strækninger, og etape 3 som består af både tunnel, overgrundsbane og bane i terræniveau. Umiddelbart forventes det, at designet af tunneller og tog bliver ligesom det eksisterende, dog vil der blive bygget flere elevatorer på de kommende stationer.

Cityringen forventes at transportere næsten 300.000 passagerer om dagen, men det vil alligevel tage mange år, før omkostningerne på godt 12 milliarder vil være tjent ind. Flere eksperter har imidlertid allerede før lovens vedtagelse påpeget en betydelig risiko for budgetoverskridelser, så tilbagebetalingstiden kan blive endnu længere.

Cityringen vil blive betjent af linje M3 og M4. M3 vil køre hele vejen rundt, mens M4 foreløbig kun vil køre København H. – TrianglenNørrebro Station. På sigt kan linje M4 forlænges ad nye strækninger mod Sydhavnen / Valby og Nordhavnen.

Stationer[redigér | redigér wikikode]

April 2009 oplyste Metroselskabet, at arbejdstitlerne på 11 af de 17 stationer bevaredes som endelige. Samtidigt udskrev selskabet en konkurrence om bidrag til navne på de resterende 6 stationer. Metroselskabets bestyrelse og kommunale myndigheder har herefter fastlagt de sidste stationsnavne, der blev offentliggjort december 2009.

Tunnelboremaskiner[redigér | redigér wikikode]

Til at bore Cityringens tunneller er der bygget fire tunnelboremaskiner. De hedder Nora, Eva, Minerva og Tria, og er opkaldt efter de københavnske telefoncentraler på Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Indre by. Filosofien bag navngivningen er at Cityringen vil forbinde Københavns brokvarterer med Indre by og Frederiksberg, ligesom telefoncentralerne gjorde fra 1930'erne til 1970'erne[1]. Nora og Tria startede fra Nørrebroparken (der ikke er en station), mens Eva og Minerva skal starte fra Otto Busses Vej (der heller ikke er en station)[2].

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]