Civilingeniør

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Civilingeniør er betegnelsen for en person, der er indehaver af en kandidatgrad i ingeniørvidenskab. Civilingeniør er en beskyttet titel. Det er muligt at blive optaget på en civilingeniøruddannelse med enten en teknisk bachelor, en diplomingeniøruddannelse eller en naturvidenskabelig bachelor. Sidstnævnte gav i en årrække titlen cand.scient.techn.. Denne titel blev dog afskaffet på DTU i 2011, idet studerende nu tildeles titlen cand.polyt. uanset adgangsgivende eksamen.[1] Begge grader giver ret til titlen civilingeniør.[2]

Betegnelsen må ikke forveksles med den engelske civil engineer, der betyder bygningsingeniør. Den engelske betegnelse for civilingeniør er graduate engineer eller Master of Science in Engineering (MSc in Engineering, M.Sc.Eng.).

DTU har siden 1829 uddannet civilingeniører. Desuden uddannes civilingeniører på Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet Esbjerg og Aalborg Universitet København.

Udover civilingeniør findes også en række kortere ingeniøruddannelser, heriblandt diplomingeniør.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser FIV Alm.del endeligt svar på spørgsmål 123 Citat: "Cand.scient.techn.-titlen blev afskaffet på DTU i 2011 som en administrativ forenkling, hvor de studerende i stedet følger uddannelsens cand.polyt-retning.". Udgivet 8. april 2013
  2. ^ Kandiadutuddannelsen på Danmarks Tekniske Universitet Citat: "Uanset om du er bachelor fra DTU eller et andet universitet, giver DTU's kandidatuddannelse dig en stærk faglig profil som civilingeniør. Kandidatuddannelsen er den 2-årige overbygning på bacheloruddannelsen og foregår udelukkende på engelsk.". Besøgt 10. februar 2016.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]