Claire Ross-Brown

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Claire Ross-Brown
Claire Ross-Brown (2015)
Personlig information
Født 11. november 1972 (51 år)
Chelsea, London, England
Ægtefælle Morten Benn[1]
Beskæftigelse skuespiller, model og sanger
Roller Claire i tv-serien Klovn
Eksterne henvisninger
claireross-brown.com

Claire Julia Ross-Brown (født 11. november 1972 i Chelsea, London, England) er en engelsk-dansk skuespiller, model og sanger. Hun er muligvis bedst kendt for sin rolle som sekretæren Claire i sitcomserien Klovn.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Hun blev født i Chelsea, London England som datter af en britisk/italiensk mor med lidt malayiske aner og en britisk far. Claire voksede op i London, Storbritannien, og startede sin skuespillerkarriere som 14-årig. Hun gik dengang på dramaskolen Corona Academy of Performing Arts i London – (nu Ravenscourt Theatre School). Hun debuterede i den succesfulde engelske tv-serie East Enders og i film, så som The Rainbow af Ken Russell. Efter roller i tv-shows og film, tog hun en pause fra skuespillerkarrieren og arbejdede som headhunter i "Banking and finance". Hun var dengang kun 19 år gammel, og den yngste i firmaet med job som headhunter. Efter fire år i finanssektoren returnerede hun til skuespillet og fik en stor rolle[kilde mangler] i tv-serien Agony. Claire er blevet et kendt navn i Danmark efter sin rolle i kult tv-serien Klovn hvor hun spiller "Claire" – hovedpersonernes sekretær. Claire spiller over for Casper Christensen, Frank Hvam og Iben Hjejle. Foruden de mange danske film og tv-shows som Claire har deltaget i, har hun også medvirket i internationale film. I Love me Forever spiller hun over for Hollywoodstjernen Dougray Scott fra bl.a. Desperate Housewives. I Den sorte pimpernel spiller hun over for Michael Nyqvist fra bl.a. Pigen der legede med ilden.

Hun har deltaget i 4-stjerners Middag, Djævleræs, Master Chef, Price Inviterer og er en af de mest anvendte og succesfulde "English voice over"-kunstnere i Danmark.

Claire er også sanger og sangskriver og har udgivet albummet "Complexity" i 2008 sammen med to musikvideoer. Musikken er elektronisk lounge og nogle af teksterne er ret dybe. Claire har skrevet alle tekster og melodier.[kilde mangler]

Andet[redigér | rediger kildetekst]

Claire Ross-Brown har været pinup i mandebladet FHM og blev i 2006 kåret af FHM til Danmarks mest sexede skuespillerinde. Hun er Intraceuticals nye ansigt (2012). Hun er også en trænet kickbokser og langdistanceløber. Claire er ambassadør for velgørenhedsforeningen, "Børn og unge i Nød", "People 4 People" (Human Trafficking) samt sundhedsportalen Betterwing.[kilde mangler]

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

  • Agony (1999 tv-serie) – adskillige roller
  • Klovn (14 episoder, 2005-2006) som Claire

Album[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Stine Troense (9. april 2010). "Surprise-frieri og et rigtigt prinsessebryllup". Berlingske. Hentet 22. juli 2014.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om skuespilleren Claire Ross-Brown kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.