Conrad Ahlefeldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Conrad Vilhelm Ahlefeldt)
Conrad Ahlefeldt
Født 21. september 1707 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 25. juni 1791 (83 år) Rediger på Wikidata
Rendsborg, Slesvig-Holsten, Tyskland Rediger på Wikidata
Far Carl Ahlefeldt Rediger på Wikidata
Mor Ulrikke Antoinette Danneskiold-Laurvig Rediger på Wikidata
Søskende Vilhelm Carl Ahlefeldt,
Frederik Ahlefeldt,
Ulrik Carl Ahlefeldt,
Marie Antoinette von Ahlefeldt Rediger på Wikidata
Børn Ferdinand Ahlefeldt,
Frederik Carl Christian Ulrich Ahlefeldt Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Ridder af Elefantordenen

1768

Conrad Vilhelm (Wilhelm) greve (von) Ahlefeldt (født 21. september 1707 i København, død 25. juli 1791 i Rendsborg) var en dansk officer, bror til Frederik, Ulrik Carl og Vilhelm Carl Ahlefeldt og far til Ferdinand og Frederik Carl Christian Ulrich Ahlefeldt.

Han var søn af Carl Ahlefeldt, blev 1725 sekondløjtnant i Kronprinsens Regiment og avancerede hurtigt. 1729 blev han kaptajn, 1737 karakteriseret og 1740 virkelig major, men tog 1741 sin afsked af krigstjenesten. 1746 ansattes han atter i Hæren, som oberst af infanteriet (med anciennitet fra 1744). 1750 var han oberst i dragonerne, 1753 udnævntes han til generalmajor, og 1755 blev han overkrigssekretær, men afgik fra denne stilling, da den franske feltherre grev Saint-Germain blev indkaldt her i landet for at reformere den danske hær og krigsbestyrelse, og 1763 ansat som guvernør i København, samtidig med at han udnævntes til general af kavaleriet. Efter at St.-Germain var blevet styrtet som formand for det af ham oprettede Krigsdirektorium, indtrådte Ahlefeldt 1766 som næstformand i Det høje Krigsråd under prins Carl af Hessens forsæde, indtil direktoriet det følgende år genoprettedes.

Fra guvernørposten i København afskedigedes han af Struensee 1771 og levede nu i uvirksomhed, indtil han det følgende år efter Struensees fald blev guvernør i Fredericia og inspektør over det jyske kavaleri og infanteri, en stilling, han dog efter ansøgning fik forandret til kavaleriinspektør i Jylland og Hertugdømmerne. 1775 blev han guvernør i Rendsborg og beklædte til slutning atter inspektørposten over infanteriet i Jylland og Hertugdømmerne i forbindelse med kavaleriinspektørposten, indtil han på grund af alder og svagelighed afgik fra tjenesten 1788.

Ahlefeldt ægtede 24. februar 1739 Vilhelmine Hedevig Antoinette f. von Gram, datter af gehejmeråd, amtmand Friedrich Carl von Gram og Charlotte Sophia v. Hattenbach, og havde med hende 18 børn. Han blev hvid Ridder 1750, Ridder af Elefanten 1768 og døde 25. juli 1791 i Rendsborg.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til et mere nutidigt sprog og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen. Dette angives som fx:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=https://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.