Cut'N'Move

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Cut'N'Move
Oprindelse Århus
Genre(r) Dance, Rap
Aktive år 1989-1995, 2008-
Pladeselskab Soulpower Productions
EMI Records
Epic Records
Medlemmer
Jørn K
Per Holm
MC Zipp
Zindy Laursen
Tidligere medlemmer
Thera Hoeymans

Cut'N'Move er et dansk band som blev dannet i slutningen af 1980'erne. Bandet var et af de allerførste danske bands som producerede musik i eurodance-genren. Deres musik er desuden også inspireret af hip-hop, hvor MC Zipp står for rap-delen på deres udgivelser.

Deres første single, "Get Serious (Take No Crap)" blev et stort hit i det meste af Europa. De havde senere et andet stort hit i form af nummeret "Give It Up", som var en coverversion af en KC & The Sunshine Band-sang. Nummeret lå bl.a. #1 i Australien i hele fire uger. De havde også andre hits såsom "Peace, Love & Harmony" og "I'm Alive"[1].

Forsangeren Thera Hoeymans afløste den oprindelige sanger Chris C. Thera spillede sin sidste koncert med Cut'N'Move nytårsaften 1993, hvorefter hun forlod bandet. Bandet forsatte herefter endnu nogle år på lavere blus. Foruden deres egen musik producerede Cut'N'Move også forskellige remixes for andre kunstneres.

Tidligt liv[redigér | redigér wikikode]

Gruppen blev oprindeligt startet under navnet Groovy Groves tidligt i 1989. De oprindelige medlemmer var Per Holm, Pelle Brændgaard og Niels Rayet Pors. Et par måneder senere kom Dan Lumbye, Christian Willesen og Christine Christiansen. De optog singlen i "How To Allow It" under kontrakt med Submission Records i England i sommeren 1989, som kun blev udgivet i få eksemplarer til DJs. Denne sang kan findes på deres første CD Get Serious.

Dan og Christian forlod gruppen og startede Nice Device. Jørn K og MC Zipp erstattede dem. Pelle Brændgaard og Niels Rayet Pors forlod gruppen af personlige årsager. I slutningen af 1989 år fik de John Aagaard som manager og de begyndte at spille uden for Århus. John Aagaard foreslog navne ændringen til Cut'n'Move. Tidligt i 1990 skrev de kontrakt med Soulshock's Soul Power Records. Chris C havde på dette tidspunkt underskrevet kontrakt med et andet pladeselskab og blev nød til at forlade gruppen. Thera Hoeymans blev hurtigt fundet og de fleste af sangene blev hurtigt genoptaget med hende som sanger.

Deres første single "Take no Crap" blev først udgivet gennem dem. Kontrakten blev derefter solgt til Epic Records.

"Take no Crap" ændrede navn til "Get Serious" for det internationale marked, hvor den gik højt på dance charts i både Europa, Brasilien og Australien. Deres første album udkom i 2001 på Epic.

Grammy Awards[redigér | redigér wikikode]

Cut'N'Move har modtaget fire Grammy Awards.

År Award
1992[2] Årets Nye Danske Navn
Årets Danske Hit
Årets Danske Rap/Dance Udgivelse
1997[3] Årets Danske Dance Udgivelse

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

  • Get Serious (1991)
  • Peace, Love & Harmony (1993)
  • The Sound of Now (1995)
  • Into the Zone '91-'96 (1996)
  • Hits'N'Remix (2003)

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]