Dar Salim

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Dar Salim
Født 18. august 1977 (37 år)
Bagdad
Nationalitet Danmark Dansker
Børn Et
Beskæftigelse skuespiller

Dar Salim (født 18. august 1977 i Bagdad) er en dansk skuespiller. Han modtog en Bodil-nominering i kategorien bedste mandlige hovedrolle for filmen Gå med fred, Jamil (2008).[1]

Dar Salim er født i Bagdad i Irak, men kom til Danmark som syv-årig flygtning og fik bopæl på Amager. Efter gymnasiet arbejdede han som rejseleder og kom i livgarden. I 2002 blev han uddannet pilot.[2] I den brede offentlighed er han kendt for sit arbejde som film- og tv-skuespiller. Denne del af hans karriere startede nærmest ved et tilfælde med en castning til TV 2's tv-serie Forsvar.[3][4] Rollen der vel nok har givet ham størst eksponering blandt danske tv-seer var som parti-formand i Borgen. I begyndelsen af 2013 var han var en enkelt dags tv-vært i TV 2's Go' Aften Danmark, og medvirkede desuden det år i kanalens krimiserie Dicte.[3]

På teateret har han spillet på Det Kongelige Teater i stykket 'Nye Stemmer' samt den mandlige hovedrolle i Edisons opsætning af Rainer Werner Fassbinders film 'Habe Kein Angst'.[5] Desuden har han medvirket i Teater Grobs En Plads i Mit Hjerte i 2013.

Han er samlevende med sin kæreste, filmproducer Meta Louise Foldager, med hvem han har sønnen Zidane Storm Salim.[5]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Stub
Denne skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Dar Salim kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.