David Henrie

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
David Henrie
220px
David Henrie i 2012
Født 11. juli 1989 (25 år)
Nationalitet USA Amerikaner
Beskæftigelse skuespiller

David Henrie (født 11. juli 1989) er en amerikansk skuespiller. Han er især kendt for at have spillet Larry i That's So Raven og Justin Russo i Wizards of Waverly Place (Magi på Waverly Place).

Personligt liv[redigér | redigér wikikode]

Henrie er født i Los Angeles, Californien. Han voksede op i Scottsdale, Arizona, og er bror til skuespiller Lorenzo Henrie. Han gik på Cheyenna Traditional School og er Romersk Katolik. Ifølge hans hjemmeside kommer han fra en "stor, støjende italiensk familie".

Karriere[redigér | redigér wikikode]

I 6-års alderen, underskrev Henrie kontrakt med et SAG bureau i Phoenix og begyndte at gå til prøver. Da han var 9 anbefalede en vejleder under reklameoptagelse i Scottsdale, at Henrie flyttede til LA. Den sommer, i 10-års alderen, flyttede han med familien til Hollywood. Henrie lavede sine to første nationale reklamer. Han spillede skøre rektor i reklamer for Burger King og Quaker Oats. Henrie fik sin første rolle som medspiller i TV-showet Providence, og fik en gæsterolle på præmiere episoden af Without a Trace.

I 13 års alderen fik Henrie sit første store gennembrud i en almindelig rolle som Petey Pitt på FOX sitcom The Pitts. Derefter fik Henrie en ledende rolle i the Hallmark movie, Monster Maker med Linda Blair og George Kennedy. Han fik tilbudt, at komme tilbage til en anden Hallmark film for at spille en rolle i Dead Hollywood Mom's Society.

I 18 års alderen fik Henrie rollen som Justin Russo i en Disney Channel Original Series, Wizards of Waverly Place (Magikerne på Waverly Place). Showet fik præmiere den 12. oktober, 2007. Efter at have involveret sig i Disney Channel, konkurrerede Henrie i 2008's Disney Channel Games. Han var holdkaptajn for det Grønne Hold, (Green Team) også kendt som the Cyclones. Han har en rolle i en Disney Channel Original Movie Dadnapped. Før hans nuværende rolle i Magikerne havde han en tilbagevendende rolle i That's So Raven som Cory's ven Larry. Henrie havde også en tilbagevendende rolle i How I Met Your Mother, hvor han spiller den hovedrollens fremtids søn.