Dim Mak

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dim Mak (populært kendt som Death Touch) er et angreb på pressure points (ofte kaldet atemi i japansk kampsport og Chi Na i kinesisk). De områder af kroppen, man udfører angrebet på, svarer til dem, som akupunktur og andre kinesiske healingsformer er koncentreret omkring.

Tilhængere af Dim Mak siger, at udøverne er i stand til at forvolde betydelig skade på et individ ved at forstyrre eller helt stagnere dets "energi flow" (chi), som kan medføre alvorlige kvæstelser eller død.

Polemik[redigér | redigér wikikode]

Dim Mak er en teknik, hvis gyldighed ofte er betvivlet. Udøveren George Dillman er beskyldt for at være en bedrager, og hans opvisninger af teknikken er af mange anset for at være skuespil.

Kulturelle referencer[redigér | redigér wikikode]

  • I animationsfilmen Kung Fu Panda fra 2008 demonstrerer sneleoparden Tai Lung og Mester Oogway Dim Mak teknikker, der paralyserer deres modstandere.
  • I Bloodsport beviser Frank Dux, spillet af Jean-Claude Van Damme, at han er værdig til at deltage i Kumite-turneringen ved at demonstrere Dim Mak-teknikken overfor dommerne. Han udøver godt nok angrebet på en stak mursten i stedet for et menneske, hvortil Chong Li, spillet af Bolo Yeung, svarer: "Very good. But brick not hit back!"[1]

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Sport Stub
Denne artikel om sport er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Iraq-patrol.jpg Denne artikel om et emne der relaterer til en personudførbar aktivitet kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.