Diskussion:Ælfgifu

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Illustration[rediger kildetekst]

Illustrationen til artiklen viser ikke Ælfgifu af Northampton; den viser Emma af Normandiet, der noget forvirrende også blev kaldt Ælfgifu i England. Se fx http://britishlibrary.typepad.co.uk/digitisedmanuscripts/2011/06/the-new-minster-liber-vitae.html. Jeg vil tillade mig at fjerne den her og flytte den over på Emmas side. --Lanfranc (diskussion) 12. mar 2014, 14:35 (CET)

@Oleryhlolsson: Jeg kan se at du skiftede infoboksen for at undgå billedet Fil:Canute and Ælfgifu.jpg. Det er unødvendigt at skifte infoboks af den grund, da man ved at skrive "ingen_wikidata = billede" kan fravælge billedet i {{Infoboks Wikidata person}}. Men det ville være bedre at rette Wikidata og også de andre Wikipediaer som bruger billedet i deres artikler om Ælfgifu. Har du nogen dokumentation/kilder for hvad det billedet viser? Beskrivelsen på Commons siger kun at det er Knud, men ikke hvem han bliver gift med på billedet. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 12. jul 2019, 02:57 (CEST)

Billedet forestiller Knud og hans dronning Emma der vist er i færd med at skænke noget (det gyldne kors de holder ved) til kirken. Forvirringen kommer af, at da normanneren Emma blev gift med Ethelred den Rådvilde, fik hun tillige tillagt det engelske dronningenavn Ælgifu (som hun dog sjældent selv benyttede) - hvilket altså gjorde, at hendes næste ægtefælle Knud var gift med to på hinanden følgende Ælgifu'er....
Hvad angår den infoboks, jeg i stedet har indsat, er jeg nu meget tilfreds med, hvordan indholdet af den, er blevet, så den har jeg egentlig ingen planer om at udskifte igen, men tak for tippet med det med "ingen_wikidata = billede". Ole Ryhl Olsson (diskussion)