Diskussion:Ørstedsparken

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Bøssemiljø?[rediger kildetekst]

Dele af Københavns bøssemiljø har i en del år benyttet parken som træfpunkt

Jeg er bange for at denne påstand bygger på manglende kendskab til fakta — eller i det mindste på en tvivlsom terminologi. Man ræsonnerer således: Bøsser dyrker mande-seksualitet (hvis jeg her må bruge dette udtryk); ergo er enhver som dyrker mande-seksualitet bøsse og tilhører dermed bøssemiljøet. At dette er en uberettiget konklusion, burde nu i 2005 være klart for enhver opmærksom iagttager.

Der er noget som hedder "upersonlig sex på offentlige steder". Fænomenet undersøgtes videnskabeligt i USA af Laud Humphreys, Tearoom trade; impersonal sex in public places, Chicago, 1970. Se nærmere f.eks. [1]. På baggrund af denne og senere undersøgelser tør man konkludere at de mænd som i Ørstedsparken søger seksuelle kontakter ikke generelt kan kategoriseres som "bøsser"; de betragter ikke sig selv således, og end mindre kan de henregnes til "Københavns bøssemiljø".

Spørgsmålet er om det er den danske Wikipedias opgave at holde gamle misforståelser i live — eller at prøve at korrigere dem.

Se også Homoseksualitet

Sebastjan 10. juli 2005 kl. 12.35 (CEST)

Så vidt jeg - som næsten københavner - véd, er sætningen korrekt nok, hvilket kan konstateres på op til flere hjemmesider, bl.a. ved at søge på Ørstedsparken på siten http://homotropolis.dk.
Det kan naturligvis siges, at
  • ikke alle bøsser bruger Ørstedsparken
  • ikke alle, som bruger Ørstedsparken på denne måde, er bøsser - eller opfatter sig sådan
men nogen af dem, som bruger Ørstedsparken på denne måde, er bøsser. Derfor benytter en del af miljøet Ørstedsparken.
Laud Humphreys undersøgelse omfatter ikke brugerne af Ørstedsparken, så den har vist ikke så meget relevans her.
Men hvis problemet ligger i ordet bøsse, så er det nu ændret til "mandlige, homoseksuelle..."
--Sir48 (Thyge) 10. jul 2005 kl. 16:47 (CEST)

Hejsa! Jeg færdes selv en del i det københavnske homomiljø. Så jeg ved lidt om sagen: Ørstedsparken bliver brugt BÅDE af homo- og biseksuelle mænd, ja selv enkelte transer ser man derinde. Man ser typer i alle aldre lige fra 16-17 og op til langt ind i pensionsalderen. Mange der går derhen er bi´er, der ikke har andre muligheder end parken for anonymt at udleve deres seksualitet. Men der er også masser af homo´er, som simpelthen kommer der fordi de synes det er frækt at cruise i en park om natten. Ikke fordi de ikke har andre alternativer... I øvrigt findes der vidnesbyrd om at parken har været brugt til den slags udskejelser ikke blot i en del år, som antydet i artiklen, man faktisk lige siden ca. midten af 1800-tallet!

Michael, 24. oktober 2006 kl. 9.45

Botaniker søges. Der er en vandgran i Wikipedia, Vandgran (Metasequoia glyptostroboides). Kan man trygt wiki'e til den med den antagelse, at det er den, der er tale om i Ørstedsparken? --pbn 10. jul 2005 kl. 23:41 (CEST).

Ja, det ser rigtigt ud. Først i 1946 fandt man levende eksemplarer af vandgran i Kina. Dens slægtninge var uddøde for 130 mill. år siden ! Jeg retter linket. --Sir48 (Thyge) 10. jul 2005 kl. 23:55 (CEST)


Om brødrene Ørsted[rediger kildetekst]

Jeg kan intetsteds se, at Ørstedsparken er opkaldt efter andre end H.C.Ørsted, og jeg har heller ikke set, at der skulle være noget monument/statue el. lign. for Anders Sandøe Ørsted i parken, så det tror jeg ikke på uden dokumentation. --Sir48 (Thyge) 11. jul 2005 kl. 09:21 (CEST)

Jeg har ikke påstået at parken er opkaldt efter andre end H.C. Ørsted; jeg har kun i beskrivelsesfeltet påpeget at parken ikke hedder H.C. Ørstedsparken (som man undertiden ser det!). Om A.S. Ørsteds statue, se [2] -- Sebastjan 11. juli 2005 kl. 09:40 (CEST)
Tak for linket. Det er ret besynderligt, at Vej og Park ikke har den mindste notits om den statue i sin brochure om Ørstedsparken. Mht. til det forkerte navn "H.C.Ørstedsparken", så er det vist ret brugt i københavnsk talesprog. --Sir48 (Thyge) 11. jul 2005 kl. 10:25 (CEST)

Dødt weblink[rediger kildetekst]

Efter gentagne automatiske botbesøg kunne de nedenstående links ikke nås. Check venligst om de virkelig er nede og ret dem i så fald.

--Broadbot 7. feb 2007 kl. 18:38 (CET)

Bøssemiljø? - revisited[rediger kildetekst]

Dele af Københavns mandlige, homoseksuelle miljø har i en del år benyttet Ørstedsparken som mødested i aften- og nattetimerne. Det har også ført til flere overfald (herunder røveri) på de homoseksuelle, såkaldte hate crimes. Navnligt i perioden 2007-2008 er der set en kraftig stigning i sådanne overfald. Flertallet synes begået af mænd af anden etnisk baggrund end dansk.[1][2]

Formuleringen, der åbenbart er helt afgørende for en artikel om en københavnsk park, er blevet omformuleret, udskrevet, afskrevet og atter tilskrevet - nu med referencer, dejligt - i tiden siden der første gang blev sat spørgsmålstegn ved den, snart fem år. Der er dog stadig store problemer med afsnittet, fordi det tilsyneladende nægter at forholde sig til forskelle mellem, hvad vi ved, og hvad vi synes. Således er der nu påklistret endnu et postulat, der ikke er dækning for i de kilder, der angives umiddelbart efter: Hvoraf fremgår det, at det er mænd? af fremmed herkomst? der står bag flertallet? af "sådanne overfald"? Jeg anfægter ikke postulatet som sådan, blot at det er forkert at skrive uden en kilde, som i dette tilfælde vel nærmest bør være af statistisk natur?

Indtil videre vil jeg tillade mig at flytte referencerne tilbage til lige efter de sætninger, de før stod som dokumentation for.

msi 11. apr 2010, 10:21 (CEST)