Diskussion:ABBA

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Melodi Grand Prix Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Melodi Grand Prix, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Melodi Grand Prix-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen ABBA har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 3, 2007.

Huskeliste for ABBA: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Er ABBA opløst? "Gruppen består" tyder på det modsatte.--So9q 24. mar 2006 kl. 22:16 (CET)

Det næstbedst sælgende band i musikhistorien?[rediger kildetekst]

Vi må i det mindste have en kilde til statementet "ABBA, svensk popgruppe, der efter The Beatles er det bedstsælgende band i musikhistorien". Den engelske artikel nævner ikke noget om denne præstation, og artiklen Best selling music artists nævner blot ABBA som ét band blandt mange, der hævder at have solgt over 250 mio. albums, og i stedet fremhæves Beatles, Michael Jackson og Elvis. --PhoenixV 17. dec 2006 kl. 20:00 (CET)

Hej PhoenixV. Først vil jeg lige påpege at Elvis og Michael Jackson ikke er bands, men solister, og derfor ikke er medregnet. Der er 4 bands på den liste du nævner: ABBA, Beatles, Led Zeppelin og Queen. Linkene fra Best selling music artists viser at Queen & Led Zeppelin har solgt omkring 300.000.000 plader [1] [2] og at ABBA har solgt omkring 350.000.000 [3]. Pardy 18. dec 2006 kl. 14:58 (CET).
Men der står samtidig, at tallene blot er rimeligt løse overslag. Jeg benægter ikke, at ABBA rent faktisk skulle være topsællerter, men det virker ikke som noget særlig fast grundlag. Jeg ville foretrække, at man blot skrev, at gruppen er blandt de bedst sælgende bands i verden. --PhoenixV 18. dec 2006 kl. 20:01 (CET)
Det er selvfølgelig et faktum, at der ikke findes præcise tal, men jeg vil da mene, at en forskel på 50 milioner plader er nok til at vurdere at ABBA har solgt mere end Queen og Led Zeppelin. Pardy 19. dec 2006 kl. 16:15 (CET).
Hm, efter at have kigget nærmere på siderne, må jeg nok give mig. Jeg indsætter en kilde i teksten. --PhoenixV 19. dec 2006 kl. 17:44 (CET)

ABBA startrde ved en sammenlægning af Hootenanny Singers og The Hep Stars