Diskussion:Afholdsbevægelsen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen er stykket sammen af "lån" fra diverse hjemmesider med enkelte sætninger, der er originale. Det første afsnit er således taget fra http://www.danmarks-afholdsforening.dk/Historie.html (indtil "Danmarks Afholdsforening" - et enkelt ord ses fjernet), det næste fra http://www.bramming-egnsmuseum.dk/afholdsbevaegelsen.htm (fra "Internt i afholdsbevægelsen" til "stærkt religiøst grundlag" - den oprindelige tekst siger kristent grundlag) og den sidste fra http://www.genealog.dk/jensen/himself/niogt/niotg.htm (fra "I 1917 udsendte" til "tvangsindlæggelse af alkoholiker" - den oprindelige tekst siger Drikfældige i stedet for alkoholiker). Den sidste tekst er muligvis ikke længere under ophavsret pga. alder, men som minimum bør retstavningen så tilpasses og erstatninger af ord foregå med lidt mere omhu (fx skulle alkoholiker selvfølgelig have været i flertal).

Alt i alt bør artiklen omskrives, barberes ned til en stub uden copyvio eller slettes.--Heelgrasper 12. okt 2005 kl. 01:09 (CEST)

Tilføjelse: Salmonsens har en glimrende og omfattende artikel om afholdssagen (http://runeberg.org/salmonsen/2/1/0240.html), som med fordel kunne bruges her med nogen tilpasning og ajourføring. Den kan frit kopieres uden risiko for at komme i konflikt med ophavsretten.--Heelgrasper 12. okt 2005 kl. 01:13 (CEST)