Diskussion:Albrecht af Mecklenburg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

[[{Monarkens fornavn og nummer som ordenstal} af {Land}]], siger Wikipedia:Navngivning#Historiske navne og titler, så det bliver vel [[Albrecht af Sverige]], for der er vel intet nummer, når han er den eneste Albrecht. --Palnatoke 15. jun 2005 kl. 17:25 (CEST)

Jo, men han omtales oftest som Albrecht af Mecklenburg (med diverse varianter i stavemåden). Fx i artiklen Sveriges regenter, hvor det samme forekommer i de artikler, der er interwikis til. Også en bog som Lars-Olof Larsson: Kalmarunionens tid bruger formen med Mecklenburg. Google give 36 hits på "Albrecht af Sverige", mens "Albrecht af Mecklenburg" giver 71. Dog skal det siges, at Danmark Riges Breve tilsyneladende bruger "Albrecht af Sverige".--Heelgrasper 15. jun 2005 kl. 17:39 (CEST)
Min pointe er nok snarere at "[[{Monarkens fornavn og nummer som ordenstal} af {Land}]]" er problematisk flere steder. For eksempel Erik 7. af Pommern, som jo altså ikke var den syvende Erik, der var monark i Pommern. --Palnatoke 15. jun 2005 kl. 17:45 (CEST)
Jep, den holder ikke altid. Ved de danske konger har vi jo også droppet landet helt. Og til tider er der også lidt konflikte med den generelle regel om, at vi bruger det mest anvendte navn på ting, steder og personer. Erik af Pommern er fx nok en form der er temmelig mere udbredt end Erik 7. af Pommern. Men det er vel en diskussion, der snarere hører hjemme som en diskussion under Wikipedia:Navngivning eller i landsbybrønden.--Heelgrasper 15. jun 2005 kl. 17:54 (CEST)
Jepjep - og jeg regner også med at tage emnet op dér, når jeg får formuleret et oplæg. --Palnatoke 15. jun 2005 kl. 18:09 (CEST)

I artiklens indledning omtales Albrechts mor Euphemia som søster til kong Magnus Eriksson, og en artikel om Magnus Eriksson skulle angiveligt ikke findes. Så vidt jeg kan regne ud, må Magnus Eriksson være = Magnus Smek, og den artikel findes da. Eller tager jeg fejl?LarsM 6. feb 2009, 22:08 (CET)

Hvorfor skal han nu hedde Albert? --Palnatoke 12. sep 2010, 09:21 (CEST)

Du har ret. Jeg så, at eng. WP konsekvent forvandler Albrecht til Albert, men vi har ikke nødvendigvis samme praksis på dansk. Og jeg kan se, at han hedder Albrekt på svensk. Han er nu flyttet tilbage. -KLN 12. sep 2010, 19:53 (CEST)