Diskussion:Alfred Dreyfus

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg tror ikke Dreyfus nogen sinde blev frifundet. Så vidt jeg ved blev anklagen opgivet og han fik en pardon, men han blev aldrig formelt frifundet. Rune X2 28. nov 2005 kl. 17:28 (CET)

Sagen optaget paa ny, og 12. Juli 1904 faldt Dommen. Den gik ud paa, at ikke en eneste af de Beskyldninger, der var rejst mod D., var sand. Dommen, der var blevet afsagt i Rennes, blev derfor annulleret, fordi den var fældet med Urette. D. blev derpaa atter indsat i Hæren, udnævnt til Major og fik Æreslegionens Ridderkors. Det var Oprejsningen for i 10 Aar at have lidt de største Pinsler og baaret Vanærens Mærke.
uddrag fra Salmonsnen -- vh. Nico 28. nov 2005 kl. 17:57 (CET)
Formuleringen i artiklen om, at han blev frifundet i 1899 stemmer ikke med artiklen om Dreyfus-affæren (der er baseret på Salmonsens). Fidusen er vist, han blev benådet i 1899, men stadig betragtet som skyldig. Derfor var han på fri fod fra 1899, men ikke renset for anklagerne, hvad han først blev i 1904. Er det galt opfattet?--Heelgrasper 29. nov 2005 kl. 23:36 (CET)