Diskussion:Almanak

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Artiklen passer meget dårligt overens med min viden, eller er meget dårligt skrevet. For mig er en almanak en årlig publikation (selvom det måske sommetider bruges om publikationer der udkommer med andre intervaller). Den er kronologisk struktureret, og indeholder typisk meget faktuelle oplysninger, så som statestikker eller kortfattede beskrivelser. Desuden dækker en almanak typisk et bestemt felt, ofte videnskabeligt, men en bog der opridser sportsbegivenheder kan også kaldes en almanak og er måske knap så videnskabelig. Alt i alt virker en almanak som en kronologisk oversigt eller reference til feltet.

F.eks. tror jeg at Politikens Hvem Hvad Hvornår (tror jeg det hedder) er en typisk almanak.

Velle 20. jun 2006 kl. 12:51 (CEST)

Fornem dansk net-udgave af en Almanak[rediger kildetekst]

Jeg er ikke helt enig i Velle's kommentarer og vil derfor gerne anbefale en rigtig flot "interaktiv" Almanak for Danmark lavet af lærer på Nakskov Gymnasium, Torben Hermansen.
Siden viser primært op- og nedgangstider for sol og måne overalt i landet ved klik på et kort, men der er også en masse udmærkede forklaringer af forskellige astronomiske begreber, herunder nautisk tusmørke, kiming, tidsjævning og sand soltid.
Jeg vil foreslå, at der laves et eksternt link til denne side http://www.nakskov-gym.dk/almadk/almadk.aspx.
Venlig hilsen Halfter 14. maj 2008, 00:33 (CEST)[svar]