Diskussion:Amerikanske præsidenter

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Amerikanske præsidenter var tidligere kandidat til fremragende lister, men blev afvist ved afstemningen. Hvis du kan forbedre artiklen til FL-niveaugør det gerne, og nominer den eventuelt på ny.

Huskeliste for Amerikanske præsidenter: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste


Hvad lavede Autorobot af narrestreger der? --Hockeyindustrien 5. apr 2007 kl. 00:21 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Majorly slettede Image:William_Henry_Harrison.png: In category [[Category:Unknown as of 20 October 2007|Unknown as of 20 October 2007]], missing essential information;

-- CommonsTicker 20. nov 2007, 19:20 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Kameraad Pjotr slettede Image:Andrew_Jackson.jpeg: [[Commons:Licensing|Copyright violation]];

-- CommonsTicker 2. jun 2008, 00:15 (CEST)

Skal den ikke hede: Liste over amerikanske præsidenter? Det her er jo en liste og ikke en beskrivelse af præsidentembedet. --Lindberg 3. nov 2008, 19:55 (CET)

Vi bruger ikke præfikset "Liste over".. --Hockeyindustrien 3. nov 2008, 19:58 (CET)

Præsidenter på listen inden indsættelse[rediger kildetekst]

Jeg har bemærket, at siden er blevet beskyttet med det formål ikke at indsætte en boks med Biden som præsident. Det er for så vidt også rigtig nok, at der er en teoretisk mulighed for, at der sker ham noget, så han ikke ender med at blive indsat. Men i beskyttelsen henvises der til tidligere valg. Jeg ser ikke nogen konsensus i hvad der skete under tidligere valg:

  • I 2016 indsatte SimmeD Trump, men fjernede det selv umiddelbart
  • I 2009 indsatte jeg Obama, og det blev stående med nogle modifikationer, hvor man undlod at specificere embedets afslutning. I retrospekt burde jeg nik have gjort mere som jeg foreslår nedenfor.

Jeg kan erkende, at Biden jo ikke er blevet præsident, men det havde måske mere været optimalt at gøre hans boks mere lyseblå end andre demokraters, ikke give ham tallet 46 og evt. gøre teksten kursiv eller andet for at specificere, han ikke er tiltrådt. Det er lidt kunstigt, synes jeg, ikke at nævne ham overhovedet. —Masz (diskussion) 8. nov 2020, 09:39 (CET)

Jep. Jeg beskyttede siden. Argumenterne for indsættelse af Biden i denne omgang virkede for mig som et udslag af sensationalisme, med et af de vægtigere argumenter værende "pressen har udråbt ham til vinder for længe siden." Som jeg ser det er det ikke pressen, men valgmandskollegiet, der afgør præsidentvalget, og eftersom de sidste stemmer endnu ikke (i skrivende stund) er talt op, og det endelige valgresultat dermed fortsat ukendt, og da valgmandskollegiets afgørelse først forventes at falde om uger fra nu, virker det præmaturt at kalde Biden for præsident. Oven i dette kan lægges Masz' betragtning herover - at der kan ske meget fra nu til 20. januar, især for en 77-årig herre, selv hvis man ser bort fra alt det politiske. Ikke desto mindre er der fornuft i argumentet om, at det kan virke mystisk slet ikke at nævne Biden. Måske kunne man, som Masz foreslår, skrive ham på listen med en anden farve, eller "grået ud", eventuelt under titlen president-elect eller tiltrædende præsident, fra den dag valgmandskollegiet har truffet deres afgørelse? --Medic (diskussion) 8. nov 2020, 11:29 (CET)
På den engelske (og tyske/franske/ norske osv.) wp har man allerede indsat Biden i listen på nuværende tidspunkt, samtidig med at man markerer på forskellig vis, at han ikke er definitivt valgt og tiltrådt, ved at benævne ham "President-elect" o.l. Jeg synes, det ville være naturligt at gøre noget tilsvarende på nuværende tidspunkt. Økonom (diskussion) 8. nov 2020, 12:14 (CET)
Den formelle proces går frem til januar, men det kan man ikke vente på. Så den mest sandsynlige nye præsident får hurtig efter valget frigivet midler til at kunne varetage overgangen til den nye præsidentperiode, hvis det ikke er genvalg. Og medierne spillere en reelt rolle i den proces med at få information om valget hurtig. Så den nyvalgte får en reelt rolle efter valgdagen. --Steen Th (diskussion) 8. nov 2020, 16:19 (CET)