Diskussion:Atlanterhavserklæringen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er dette det samme som Atlantpagten omtalt i artiklen NATO?

Nej det er det ikke - Nato blev først oprettet i 1949 - vh. Nico 14. aug 2005 kl. 12:07 (CEST)

"Atlanterhavspagten" er en uheldig betegnelse. Der var ikke tale om en pagt, men en fælleserklæring. På dansk har man altid kaldt det for "Det atlantiske Charter", " Det atlantiske Frihedsbrev" eller "Atlanterhavsdeklarationen" (SDE). Iøvrigt er forvekslingsmuligheden med Atlantpagten jo indlysende. --kemp 14. aug 2005 kl. 13:50 (CEST)

Jeg har tilføjet "Atlanterhavserklæringen" som alternativt navn i artiklen; jeg havde ikke set diskussionssiden. "Atlanterhavserklæringen" bruges i Gyldendals Leksikon og er sammen med "-deklarationen" det mest udbredte på Google. Jeg vil nok foretrække "-erklæringen" frem for fremmedordet. Må jeg foreslå, at den bedste løsning ville være at flytte artiklen til "Atlanterhavserklæringen" og lave henvisninger fra de andre nævnte navne? --pbn 14. aug 2005 kl. 15:44 (CEST)
Jeg valgte navnet Atlanterhavspagten pga den danske FN-hjemmesides brug af det, og da det er en del af deres historie er de jo rimelig tæt på. Men - jeg synes heller ikke det klinger helt rigtigt og er med på en flytning til Atlanterhavserklæringen. - Nico 14. aug 2005 kl. 22:58 (CEST)